Automutilatie en goed weer = zéér slechte combinatie

  • #1

    Ik ben een meisje van 16 jaar en ik heb me een paar dagen geleden in allebei mijn armen gesneden omdat ik echt niet lekker in mijn vel zat. Nu heb ik de zeik dat ik van mijn mentor verplicht ben om lange mouwen te dragen, of in ieder geval een vest met lange mouwen. Ik ben zo'n iemand die heel erg slecht tegen warmte kan, en al zeker niet als ik dan lange mouwen moet dragen! Ik krijg ook snel warmte-uitslag, vooral op mijn armen(het zit dan over mijn hele armen) Dan is het natuurlijk echt geen pretje om dan lange mouwen te dragen met warm weer, soms heb ik ook dat ik er gewoon duizelig van word, sneller een astma aanval krijg en vooral ontzettend veel ga zweten. En het stomme hier aan is dat op onze school geen enkel klaslokaal airco/luchtverfris-systeem-dinges heeft en de leraren zeggen altijd dat een raam open zetten niet gaat helpen. Dus dan moet ik wel mijn vest uit doen. Maarja mijn mentor zegt dat als ik mijn vest uit wil doen dat ik dan maar uit de les moet gaan, maar dat heeft toch geen nut; ik ga belangrijke lesstof missen en de hele klas en alle leraren weten toch al van mijn snij-probleem en ze hebben ook begrip en respect er voor. In de pauze hoor ik steeds allemaal leraren en leerlingen zeggen van: ''Allee, doe toch lekker dat vest uit!'' of ''Heb je het niet warm!?'' Maar als ik dan in de pauze mijn vest uit doe als mijn mentor dat ziet, stuurt hij me naar binnen. Of hij zegt dat ik het gewoon rustig aan moet doen, veel moet drinken(als het warm is drink ik meer dan 2 liter water) en vooral veel schaduw moet opzoeken, helaas gaat dat niet: ik kan niet onder een boom gaan staan vanwege mijn astma want ik ben allergisch voor de berk, de eik en de hazelaar. Helaas staan die bomen bij ons op het schoolplein, en het gebouw staan net zo dat we in de middag geen schaduw hebben.

    Jullie denken misschien dat hij dat doet omdat hij niet wilt dat andere vragen gaan stellen of zich zorgen gaan maken, als ik steeds met een vest rond loop krijg ik veel meer vragen daar over dan als ik zonder vest rond loop. Ik heb het idee dat hij dit doet om mij flink te kloten, want hij weet dat ik echt niet goed tegen warmte kan. Het zijn teveel snijwonden om te verbergen en make-up gaat er toch snel van af met dit weer.

     

    Wat moet ik nu doen?

    Reageer
    #2

    Hij kan je niet verplichten met lange mouwen of een vest te lopen. Bespreek het met je ouders.

    Reageer
    #3

    Mijn ouders die denken helaas ook hetzelfde als mijn mentor, ze laten me niet naar school gaan als ik niet iets met lange mouwen draag.

    Reageer
    #4

    Dat is dan wel heel vervelend. Heb je eigenlijk wel psychologische hulp voor het snijden?

    Reageer
    #5

    Ja, mijn psycholoog vind ook dat ze me niet kunnen verplichten om lange mouwen te dragen

    Reageer
Reageer op: Automutilatie en goed weer = zéér slechte combinatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief