Woede aanvallen en angst

  • #1

    Er is iets mis met me. En ik weet het, hoe ouder ik wordt hoe erger het besef wordt en hoe meer ik de nadelen ervan ben gaan beseffen. Ik weet totaal niet wat ik er aan kan doen, of ik er iets aan wíl doen. Ik ben nu 18 jaar, en ik dacht dat het met de jaren over zou gaan, maar het benauwd me steeds meer.

    Eigenlijk heb ik altijd al erge woede aanvallen gehad, volgensmij begon dit al toen ik een klein meisje was. Maar niet alleen woede aanvallen, ik kan ook niet omgaan met veranderingen. En dan niet alleen met grote veranderingen, ik kan zelfs wakker liggen van een kaste dat verschoven is. Ik vind het vreselijk maar het voelt alsof ik er geen macht over heb. Ik word er gewoon helemaal gek van. Overal zoek ik iets achter, altijd heb ik het idee dat er mensen in mijn huis zitten, 'S avonds kan ik niet slapen, want stel er komt iemand binnen. Maar ook overdag heb ik dit, als ik thuis ben heb ik geen rust.

    Al deze dingen belemmeren me in mijn dagelijks leven, ik ga niet uit, zie mijn vrienden nog weinig want ook daar ben ik bang voor. Ik heb geen hobby, en zit na school eigenlijk alleen nog maar thuis, maar ook thuis ben ik bang.

    Ik weet niet zo goed wat ik er aan kan doen, hulp vind ik eigenlijk overbodig, maar als ik hulp zoek, bij wie moet ik dan zijn? Ik weet dat dit probleem in de familie zit, mijn vader zit al jaren in een depressie en lijdt aan angststoornissen. Ik wil voorkomen dat ik over een paar jaar net als mijn vader ben.

    Reageer
    #2

    Jammer dat dit een oud bericht is, want ik zou graag met je praten. Ik heb soortgelijke emoties en heb er ook erg veel last van. Ik heb een angststoornis en het lijkt steeds erger te worden. Het uit zich in woedeaanvallen en frustratie. Ik zoek hiervoor hulp en heb al een aantal verschillende dingen geprobeerd. Ik wil niet dat het uit de hand loopt en wil hiermee ook geen levens verpesten van mensen waar ik veel om geef. Ik wil niet graag medicatie gebruiken, maar het lijkt een (tijdelijke) uitvlucht om mijn emoties te kunnen onderdrukken. Hopelijk vind ik snel een antwoord.

    Reageer
    #3

    Op deze site staan een aantal columns over angst.
    Lees ze eens rustig door en kijk of er bruikbare dingen voor je te vinden zijn.

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
Reageer op: Woede aanvallen en angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief