Schuldgevoel

 • #1

  Ik zag een lieveheersbeestje op zijn kop, pootjes bewogen ook. Ik had gedachte dat ze wel eens op de kop "dood" spelen (dit heb ik ook online gelezen). Toen kwam gedachte dat ik beestje moest omdraaien, maar toch haalde ik eerst de stekker van mijn telefoon uit het stopcontact en rolde de kabel op. En liep nog even heen en weer. Erna heb ik het beestje pas recht gezet. Nu voel ik me schuldig hierom. Had ik het maar andersom gedaan. Maar ik heb het beestje wel omgedraaid uiteindelijk.

  Wat vinden jullie?

  Ik kamp met en angststoornis en depressie.

  Reageer
  #2

  Hi! Ik herken je schuldgevoel. Je hebt uiteindelijk het goede gedaan en er is niets ergs gebeurt. Je schuldgevoel en empathie zijn iets prachtigs waar je trots op mag zijn. Ik voel me ook vaak schuldig om dit soort “kleine” dingen. Je kan niet elke situatie voorspellen en ook niet hoe je daarop reageert. Je hebt het beestje geholpen en niks verkeerd gedaan. Nergens om je schuldig over te voelen in mijn ogen.

  Reageer
  #3

  Ja blegh voel me schuldig dat ik eerst mijn ding heb gedaan terwijl ik de gedachte had dat ik beestje moest helpen...

  Mja kan het niet meer veranderen nu..

  Reageer
Reageer op: Schuldgevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief