Heb ik een angststoornis? Of wat anders

 • #1

  Ik hoop dat iemand me kan helpen want ik heb het gevoel dat mensen die ik om hulp vraag me niet helemaal snappen.

  Ik heb sinds 2 a 3 jaar last van (ik noem ze maar zo) paniekaanvallen. Ik weet alleen niet helemaal zeker of dat ze ook zijn.
  Ze komen op momenten als ik overprikkeld/overweldigend word van de situatie. Als het me te veel word of als ik bang word dat er wat slechts uit de situatie rolt. Zoals een ruzie of i.d.

  Het gaat in 3 fases:

  De eerste fase begint meestal met dat ik “uit-zone”. Ik ga staren en begin (van “rustig” tot heftig) te friemelen. Ik kan me in dit moment ook zelf pijn doen door mijn nagels in mijn huid te zetten en dit voel ik wel maar het doet me niets. Ik span alles aan. Vooral mijn kaken en rug. Achteraf heb ik dus erg hoofdpijn en de hele dag last van mijn rug. Ik ga hiervoor ook naar de fysio.
  Langzaam aan zone ik steeds meer uit tot dat ik soort van weg ben. Ik hoor nog wel maar ook weer niet. Het is alsof mijn lichaam er mee kapt en mn hersenen. Maar ik kan wel een stem in mn hoofd horen. (Als ik een argument heb met mijn partner en hij praat tegen me terwijl ik al in de beginnende fase ben van mijn “aanval” dan hoor/praat ik tegen hem terug in mijn hoofd en dan zeg ik bijvoorbeeld “ik ben al weg”.
  Vaak heb ik ook soort trekkingen. Het begint bijvoorbeeld met dat ik mijn been wrijf tegen mijn ander been herhalend. Dit loopt op en worden soort agressieve trappen.

  De tweede fase kan soms oplopen tot ongecontroleerd krijsen als het heel heftig is. Verder is alles op een piek moment. Ik zweet. Ik hyperventileer. Ik kan geen zin meer uitspreken. Ik kan niet meer praten. En omdat ik zo veel gedachtes heb kan ik ze ook niet “horen” en een zin uitkiezen om dat vervolgens uit te spreken. Ook hier span ik alles aan.

  Derde fase word ik weer wat rustiger. Ik kan dan licht in mijn hoofd worden (waarschijnlijk door het hyperventileren) hier kan ik nog steeds niet praten. Dit probeer ik dan langzaam op te bouwen. Dit gaat samen met stotteren. Na dit alles ben ik ook echt helemaal uitgeput.

  Ik heb aan twee mensen gevraagd wat dit kon zijn. De eerste was een therapeut/psycholoog en die vond het geen paniek aanval want het was niet genoeg gebaseerd op angst. Maar ik snapte dat niet want ik ben juist angstig door een ruzie/argument. De tweede persoon was mijn huisarts. Ik heb soms het gevoel dat hij het een beetje “afrafeld”. Maar hij zei dat het waarschijnlijk een soort kortsluiting is in mijn hoofd.

  Maar ik denk dan. Dit alles is een kortsluiting? Dat lijkt me zo zacht gedrukt.. ik weet dus niet of ik het twee keer aan de verkeerde persoon gevraagd hebt of dat het dan echt niets is.. ik hoop gewoon op iets meer duidelijkheid wat me nou steeds overkomt. Want dit voelt niet als niks.
  Ademhalingsoefeningen werkt niet als ik al in die eerste fase zit. Ik kan me dan echt niet meer focussen.

  Iemand help please..

  Autisme adhd
  Quirine
  Daarna helemaal moe

  Reageer
Reageer op: Heb ik een angststoornis? Of wat anders
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief