ochtend angst

  • #1

    Sinds een week, word ik sochtend heel angstig en paniekerig wakker.

    Hetgeen wat ik voel is dat ik tril, duizelig, gedesillusioneerd en misselijk (met buikpijn). Dit begint meestal rond half6 en rond 11uur verdwijnd het. In die tijd heb ik 1000den gedachtes door elkaar die ik niet kan structureren of stoppen.

    Ik voel mij ook heel depressief en down hierdoor. Erg lusteloos, maar ook heel angstig. Dit gevoel verdwijnd dan na de ochtend en daarna ben ik weer een vrolijk mens.

    De veranderingen die ik de afgelopen weken heb meegemaakt zijn:
    Er is ADHD gediagnosticeerd en ik heb 2 maanden geleden ritaline in genomen wat erg verkeerd viel. Hier had ik alleen een week last van.
    Ik ben geslaagd voor mijn studie (hbo) waardoor er een invulling en dagbesteding wegvalt.

    Mijn huisarts zegt dat dit misschien wel tekenen zijn van een winterdepressie en adviseert mij (wat mijn psychiater ook deed) om met een anti depressieva kuur te beginnen.
    Ik vind dit nog al heel wat en ik weet dat ik dit vroeger ook had gehad (ivm familie onstandigheden) en dat de bijwerkingen niet fijn waren.

    Mijn vragen aan jullie zijn: Wat gebeurt er met mij? Waarom word ik sochtends zo wakker? Herkent iemand dit? Is anti-depressiva de enige oplossing?

    Reageer
    #2

    Mijn psychiater adviseerde anti-depressiva om eerst mijn geest stabiel te maken alvorens met adhd medicatie te beginnen.
    Ik heb efexor 37.5 gehad maar niet aan begonnen.

    Reageer
    #3

    Is er wel eens gedacht aan hyperventilatie? De klachten komen namelijk overeen en het kan heel goed dat je er wakker mee wordt (weet ik uit ervaring). Probeer eens te voelen/horen hoe je ademhaling is als je zo paniekerig wakker wordt. Zit je ademhaling hoog? Zo ja, probeer dan je ademhaling onder controle te krijgen door je hand op de buik te leggen en je hand met de ademhaling 'weg te duwen'.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    Reageer
    #4

    Ik heb in het verleden last gehad van paniekaanvallen / hyperventilatie.

    Mijn ademhaling is op zich normaal. Het is alleen dat ik zo angstig word en zoveel gedachten tegelijk binnenkrijg dat ik mij daardoor verward voel...

    Reageer
    #6

    Ik heb hetzelfde. Snap het niet. Wat gebeurt er s nachts?
    Wat ik voel kan ik bijna niet omschrijven en duw het ook weg. Te angstig.
    Sterkte Mara

    Reageer
    #7

    Ik wordt 's morgens wakker en voel angst. Ik weet niet waarom en kan niet vlug genoeg beneden zijn om op andere gedachten te komen,  Dat  is elke dag zo en er is geen reden voor, ben 65+

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Heb je dit probleem ook al met je huisarts besproken?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: ochtend angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief