Bloosangst

  • #1

    Ik heb bloosangst. En ik weet het even allemaal niet meer. Heb therapie gehad wat goed heeft geholpen maar de angst is weer terug. Ik gebruik geen medicijnen omdat ik dit niet wil, m'n huisarts zegt dat als ik het wel zou willen een anti depressiva krijg, maar dat wil ik niet voornamelijk door de bijwerkingen en eventuele verslaving die je eraan kan krijgen. Ik wil er zelf bovenop komen maar ik kom er niet meer uit. Ik heb cognitieve gedragstherapie gehad. Wil geen medicijnen maar blijf m'n angst houden. Loop weer bij een psycholoog maar het werkt niet.
    Wat kan ik nog doen?? Ik kan er niet meer tegen die constante angst te hebben, altijd gespannen zijn, altijd zenuwachtig zijn. IK WIL DIT NIET MEER!
    Heeft iemand nog tips wat ik zou kunnen doen? Bepaalde therapie of iets anders?

    Reageer
    #2

    Precies wat je nu doet. Blijkbaar weet je donders goed waar het aan ligt want je hebt uitgebreid therapie gehad. Nu komt het erop aan het toe te passen. En je staat voor de drempel. je kan het nu doen! In ieder geval WIL je zelf NU.

    Reageer
    #3

    Beste,

    Ook ik heb heel veel last van blozen gehad, zelfs bij de bakker als ik om een brood vroeg.
    Het gebeurt meestal als je gaat denken dat je niet wil blozen,of als persoonlijke dingen aan je vraagt.
    Om mij heen zie ik ook veel mensen blozen dus we staan er niet alleen voor!!
    Mijn truuk is om naar de zonnebank te gaan en met een lekker bruin koppie valt het veel minder op en ik merkte zelfs dat mijn blozen hierdoor minder werd omdat ik gewoon kon blozen en ik wist dat het niet zo opviel door mijn mooie bruine tint.
    Probeer het gewoon het gaat zeker lukken !
    Ik heb zelfs een zonnebank aangeschaft,
    Succes!!

    Reageer
    #4

    Mensen die regelmatig blozen voelen dit doorgaans juist niet als positief. Ze zijn bang om negatief beoordeeld te worden op basis van hun rode wangen. En juist omdat dit als vervelend wordt ervaren, wordt de vrees om te blozen groter. Dijk: ‘Bijzonder is dat bloosangstige mensen niet per se sneller of meer rood worden. Dat is bijvoorbeeld getest door mensen iet schaamtevols te laten doen. Een liedje zingen voor een camera bijvoorbeeld. Mensen met bloosangst verwachten dat ze vrijwel zeker gaan blozen op zo’n moment. Bij mensen die die angst niet voelen, ligt die verwachting aanzienlijk lager. Maar meet je de doorbloeding van hun wangen, dan blijkt er geen verschil te zijn. Mensen met bloosangst overschatten de blooskans, mensen zonder, onderschatten het juist.’

    http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/archief/archief2009/persberichten/146_09

    Reageer
    #6

    Hey allemaal

    Ik heb ook lange tijd last gehad van bloosangst. Het mooie is, nu ben ik het meest sociale mens, en voor geen situatie meer bang.
    Ik ga weer naar school en heb een leuke bijbaan.
    De reden dat ik ervan af ben gekomen is doordat ik Oxybutynine ging gebruiken. Make-up, creme, therapie enz. helpt vaak niet en het enige wat mensen je aanraden is therapie. Ik denk dat therapie wel kan helpen, maar blozen is en blijft een lichamelijke reactie. Daar kunnen andere mensen dan ook weinig aan doen. Daarom raad ik je aan om Oxybutynine uit te proberen. Het werkt echt.

    Groetjess

    Reageer
    #7

    hoi

    Heb je dit medicijn voorgeschreven gekregen voor bloosangst ?Ik lees namelijk over oxybutinine dat dit medicijn voorgeschreven wordt voor mensen met urine incontinentie.

    graag reactie hierop.

    groet
    A straten

    Reageer
    #8

    'Oxybutynine als blozen medicatie'

    Oxybutine is een middel voor mensen die last hebben van aandrangincontinentie. Het werkzame middel zorgt tevens voor vaatvernauwing. Vandaar dat je als gevolg hiervan geen rood hoofd meer krijgt. Dit middel is verkrijgbaar onder de merknaam Ditropan. Je kunt je huisarts vragen om Ditropan. De bijwerkingen van oxybutyne zijn onder andere: braken, duizelingen, droge mond, hartkloppingen, misselijkheid, wazig zien.'

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    En heb jij ook last van (een aantal van) deze bijwerkingen?

    Reageer
    #10

    Hey,
    Ik heb veel gezocht op het internet naar middelen tegen blozen
    En ik kwam meestal op oxybutynine uit. Ik had het eens opgezocht en er stond dat een van de mogelijke bijwerkingen blozen was.
    Ik weet niet meer wat klopt... Werkt oxybutynine echt??

    Reageer
    #11

    Ik heb al 20 jaar last van blozen, kassa winkel, verjaardagen, zelfs familie. Therapie alles geprobeerd. Gebruik nu Paroxitine. 2 weken lang misselijk en duizelig geweest. Eerst 10 Mg gehad, werkte niet, toen 20 Mg teveel. Nu gebruik ik 1,5 jaar 15 Mg en gaat super. Geen last meer van blozen, veel zelfverzekerder, gezelliger op verjaardagen. Je kunt er altijd mee stoppen las je het zonder medicijnen wilt, maar is eerst een steun in de rug en voor zelf vertrouwen!

    Reageer
    #12
    • Ook ik lees dat de bijwerking van Oxybutynine juist blozen is. Kan iemand hier meer duidelijkheid over geven?
    Reageer
Reageer op: Bloosangst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief