PTSS??

  • #1

    Kun je ptss krijgen door jarenlang last te hebben van angst. depressie en ziekte? Mijn psycholoog begon daar laatst over, dat ze dacht dat ik een trauma had daardoor. Maar als ik erop google zie ik dat je ptss door bvb misbruik of ongelukken kan krijgen, dus door echt een traumatische ervaring. Ik betwijfel of ik zoiets kan hebben? Iemand ervaring mee?

    Ik heb me jarenlang heel erg slecht gevoeld (meerdere psychische stoornissen en tijdje ziek geweest), en nu gaat het iets beter. Maar mijn lichaam komt nooit tot rust, behalve als ik op bepaalde veilige plekken ben waar ik nog nooit last heb gehad van mijn klachten. Dus in het nieuwe huis van mijn ouders bijvoorbeeld. Maar in mijn huis en omgeving voel ik mij NOOIT relaxed. Sta altijd onder spanning, al doe ik yoga/ademhalingsoefeningen. Vermijd nog steeds heel veel, ben schrikachtig, sta altijd aan. Denk vaak terug aan die tijd, soms als ik in bed lig is het alsof ik weer 3 jaar terug ben opeens.

    Hier naar de winkel gaan kan al een hele opgave zijn, als ik er aan denk krijg ik al hartkloppingen. Maar naar de winkel gaan als ik op vakantie ben is geen probleem... ik snap het gewoon niet..

    Ik zit al 6 jaar in therapie maar ik blijf zo gespannen....

    Reageer
    #2

    "Kun je ptss krijgen door jarenlang last te hebben van angst. depressie en ziekte?" Nee, zo krijg je geen PTSS

    Reageer
    #3

    Ja dat dacht ik al, leek me al onwaarschijnlijk. Maar heeft iemand hier ervaring mee? Iemand die weet wat te doen (behalve verhuizen naar de andere kant van het land)? Overal waar ik me enorm slecht heb gevoeld in het verleden kan ik me niet goed voelen...

    Reageer
Reageer op: PTSS??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief