angststoornis

  • #1

    ik heb een gegeneraleerde angststoornis al 3 jaar ben al 3x bij de psycholoog geweest waar ik best wel wat geleerd heb maar die angsten komen steeds weer terug ik slaap dan ook slecht heb 3 jaar geleden van de huisarts mirtazapine gehad nu heb ik gehoord dat gaba ook helpt bij een angst stoornis kan ik dit nu innemen samen met de mirtazapine

    mvg

    Reageer
    #2

    Als je nogsteeds last heb van angst en aangeeft nog meer te willen proberen, waarom slik je dan nog mirtazipine?

    Misschien kun je een ander middel overwegen.

    Reageer
    #3

    Het is niet verstandig die middelen te combineren

    Reageer
    #4

    Ik ga er even vanuit dat Mirtazipine een antidepressivum is, aangezien deze medicatie het meeste (off-label) wordt voorgeschreven bij angststoornissen. Als dat het geval is zou een middel dat op GABA inwerkt geen serieuze wisselwerkingen mogen geven met de Mirtazipine. Uit de praktijk blijkt dat Benzodiazepines wel eens tegelijk worden voorgeschreven met antidepressiva om een eventuele beginverergering van bijv. angst symptomen op te vangen, dit is dan vaak alleen gedurende de opbouwfase van de AD.

    Als je incidenteel een GABA-agonist (bijv. benzo's) gebruikt is dat niet erg maar je moet het niet elke dag gebruiken want je bouwt zeer snel een tolerantie op en afkicken van benzo's kan nare rebound effecten geven! Daarnaast kunnen ze bij regelmatig gebruik het positieve effect van de AD verdoezelen; daarom moet je dit alleen gebruiken wanneer echt nodig! Besef dat GABA (ofwel gamma-aminoboterzuur) een remmende neurotransmitter is, dus remt het ook Serotonine en Dopamine neurotransmissie (de feel good chemicals). Gelukkig remt het ook Glutamaat en (nor)Adrenaline! (vaak de boosdoeners)

    Een veiliger alternatief voor benzo's is bijv. valeriaan. Omdat dit minder sterk is kun je het (alleen wanneer nodig) wel elke dag gebruiken.

    Ik raad je niet aan te experimenteren met middelen zoals Phenibut e.d. want de comeback kan heftig zijn! Het meest verstandig is gewoon met je arts overleggen wat voor jou het beste werkt. Succes!

    Reageer
Reageer op: angststoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief