gegeneraliseerde angststoornis hoe kom ik er vanaf?

  • #1

    Hallo,

    ik heb sinds 2 jaar een gegeneraliseerde angststoornis. ik maak me zorgen over alles! daarbij ook PTSS,...  helaas kan ik geen antidepresiva nemen. we hebben dit enkele keren geprobeerd maar m'n lichaam kan dit echt niet verwerken. de bijwerkingen zijn te hevig. de psychiater zei zelf dat ik moest stoppen, ben er zelfs van op het spoed beland.

    Ik heb al alles geprobeerd, ga naar m'n therapie sessies,... Maar ik zie echt nog geen verbetering. ik vroeg aan de psychiater om me te laten opnemen voor een intensieve behandeling. Maar die zegt dat het geen zin heeft dat het enkel tijd nodig heeft. Ik kan het echt niet meer aan. Elke dag maak ik me zorgen over de domste dingen. m'n gedachten stoppen nooit. Het is nooit stil in m'n hoofd, ik kan me nergens op concentreren. ik word er echt gek van.

    heeft iemand tips? is er iemand genezen van deze angststoornis? zoja, hoe heb je dit gedaan?

     

    alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik heb precies dezelfde klachten en jaren lang last gehad van angststoornissen. Ik in therapie geweest bij een psycholoog, maar wel met behulp van medicatie. Bijwerkingen van antidepressants zijn vaak tijdelijk  en verdwijnen pas na enkele weken. Medicatie is soms echt noodzakelijk om van hevige angsten af te komen. Het werkt echt, en het heeft mijn leven gered. Nu moet je echter weten dat je alleen van angststoornissen afkomt met behulp van een psycholoog om het onderliggende probleem aan te pakken. Ik zou serieus overwegen toch aan de medicatie te gaan, het maakt leven een stuk aangenamer. En zoek afleiding, ga naar buiten en zorg dat je geprikkeld wordt. Ik heb des tijds een puppy aangeschaft, daar ging al mijn tijd en energie naar uit. Ik ben nu twee jaar verder ik werk weer, ik ben weer veel gelukkiger, maar wel nog steeds aan de medicatie om terugval te voorkomen.

    Reageer
Reageer op: gegeneraliseerde angststoornis hoe kom ik er vanaf?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief