Na 31 jaar nog met medicatie beginnen?

  • #1

    Hallo.
    Ik heb 3 jaar geleden een test gedaan en daar kwam uit dat ik ADHD.
    Nu doe ik mijn hele leven al zonder medicatie, maar ik denk er vaak aan om er toch wel eens mee te beginnen. Ik loop elke dag tegen dingen aan waardoor ik mijn adhd ook echt als een beperking zie.

    Ik heb het er eens heel kort over gehad met mijn dokter, maar die zei dat het na 30 jaar niet echt meer effect zou hebben, of iets in die richting. Totaal overbodig dus.

    Opinies?

    Reageer
    #2

    Of dat zo is, valt nog te bezien...Dat kan de huisarts op voorhand niet weten.

    Ik zou dus toch nog maar eens het gesprek met hem/haar aangaan.

    Reageer
    #3

    Ligt eraan hoeveel last je ervan hebt/had.
    Bij adhd spelen je neurotransmitters een rol. Zo kan het dopamine te laag zijn. Belangrijk is allereerst je dagelijkse voeding. zo is het beter om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment ook eiwitten, gezonde vetten en vezels te nuttigen. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen je neurotransmitters en hormonen namelijk ontregelen. Verder kan het zijn dat je bepaalde allergieën en intoleranties hebt. Zelf geen adhd maar had hevige stressklachten, die sterk verminderden door producten als chocolade, kaas en eieren weg te laten. Ook op koffie reageert niet iedereen even goed. En smaakversterker, zoals in kant en klare producten kan je ook maar beter links laten liggen.
    Om je neurotransmitters, vooral dopamine wat bij te sturen zijn stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3 en bepaalde aminozuren belangrijk. Aanvullend kunnen mucuna of theamine je dopamine verbeteren. Theanine werkt rustgevende en angstdempend.

    Reageer
    #4

    Oh interessant antwoord. Ik heb er wel eens stil gestaan met het voeding idee, maar kan niet eens een dieet volgen en een paar kilo afvallen. Ben vrij moeilijk met structurele dingen. Ook wordt ik regelmatig erg moe van mijn eigen drukke gedoe, mijn energie is erg laag en is het dan ook klaar. Ben ook niet iemand die graag drukke gelegenheiden opzoelt, vind het wel leuk, maar ben er snel overprikkeld van. Als ik ook een dag beetje druk ben geweest Heb ik de dag erop een dagje me time nodig. Ik vind het heel hinderlijk.

    Reageer
    #5

    Het gaat niet over diëten maar om verstandig en regelmatig te eten en te leven. Is lastig als je niet zo van de regelmaat bent maar proberen goed naar je lichaam te luisteren. Misschien dat je daar wat hulp bij kan gebruiken, eerder in de coachingssfeer dan een psycholoog.

    Zelf geen adhd maar ik heb wat meer rust in mijn lichaam en hoofd ervaren sinds ik op mijn voeding let, onder andere biogene aminen-arm (oa geen kaas), en wat supplementen gebruik, oa vitamine B12 en D hebben me wat rustiger gemaakt. Onrust kan namelijk ook lichamelijke factoren hebben.

    Het allerbeste is echter om uit te vinden wat voor jou het beste werkt.

    Reageer
    #6

    Ik ben 35 jaar en ik heb 3 weken geleden de diagnose ADD gekregen. Ik heb Ritalin gekregen dus het is onzin dat je op latere leeftijd de medicatie niet werkt. Ik weet nog niet of het bij mij gaat werken want ik slik nu 2 dagen Ritalin, maar ik ken mensen van mijn leeftijd of ouder die er veel baat bij hebben.

    Het zal niet helemaal beter worden, want wondermiddelen bestaan niet, maar de scherpe randjes worden wel minder. Het is alleen dat je in het begin moet testen welke medicijn het beste bij je werkt, want elk persoon is anders.

    Ik slik daarbij ook visolie. Dat schijnt ook te helpen. Dat is ook zo wie zo goed voor je.

    Misschien toch eens een verwijzing vragen aan je dokter. Je hebt namelijk specialisten die alleen over AD(H)D gaan en er alles over weten.

    Succes.

    Reageer
    #7

    Ik zie nu dat dit al 2 jaar geleden is haha. Sorry.

    Reageer
Reageer op: Na 31 jaar nog met medicatie beginnen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief