Derealisatie

  • #1

    Goeiedag,
    Zou ik wat kunnen vragen over Derealisatie? Is dit bekend en weet u wat erover zodat ik wat kan vragen?

    Reageer
    #2

    Derealisatie. Wanneer je een periode van derealisatie doormaakt, heb je ervaringen van onwerkelijkheid of vervreemding met betrekking tot de omgeving (mensen of voorwerpen worden bijvoorbeeld ervaren als onecht, als in een droom, wazig, levenloos of visueel vervormd).
    Mogelijke oorzaken zijn onder andere ziekte, slaaptekort en alcohol- en/of drugsgebruik, stress en spanningen

    Reageer
    #3

    Nou ik heb al jaren last van volgende,
    Uit het niets ga ik me zomaar afvragen van ben ik hier echt, is het echt en door dit te vragen lijkt het op dat moment dat ik niet daar ben dat het niet echt is en dan raak ik in paniek ga ik schreeuwen van dat er wat gebeurd met mij. Vroeger kon ik me zelf afleiden door op dat moment aan wat anders te denken of rustig te kunnen blijven. Alleen sinds paar weken heb ik het niet meer onder controle en gebeurd nu vaker. Ik denk er zelf aan ik vraag het me zelf af. En wanneer ik me dus dat afvraag moet ik me zelf waar maken dat ik daar ben en dat alles echt is en ik gewoon leef ofzo.. ja is zo moeilijk om het in woorden te brengen, alleen na jaren heb ij het opgezocht op internet en kwam dus dat tegen. En voor het eerst praat ik erover hier omdat ik altijd dacht dat ik zelf wat verzinde en niemand me zal begrijpen en of ze zouden denken dat ik gek aan het worden was.
    Nu is mijn vraag als u zo leest is het de zelfde wat ik heb of is dat het niet zelfde als Derealisatie?

    Reageer
    #4

    Dat is niet hetzelfde, maar ik zou er wel mee naar een psycholoog gaan

    Reageer
    #5

    Maar als ik zo lees wat u verteld dan lijkt het wel op wat ik voel. Dat droom, onwerkelijkheid onecht. Dat heb ik dus ook. Of ik wel echt daar aanwezig ben of alles wel echt is vraag ik me dan af. En dan moet ik me zelf waar maken door bijv aan wat te denken of iemand praten vragen te bevestigen dat het echt is en ik dus echt leef. Maar mijn vraag is kan dit gevaarlijk zijn. Dus op dat moment denk ik dat ik dan nooit wakker ga worden en niet terug ga keren naar dat moment en dan vraag ik me dus af wat is het dan waar ben ik is het een droomwereld etc. Kan dit gevaarlijk zijn? Kan het zijn zodra ik in paniek raak wat met mij kan gebeuren?

    Reageer
    #6

    Gevaarlijk is dat niet, maar wel vervelend natuurlijk.

    Reageer
    #7

    Klopt heel vervelend. Was wel heel blij dat ik eindelijk na jaren wist wat het was, en u zegt dat dat het niet is. Is dit dan wat ik heb iets wat niemamd heeft en niet bestaat?

    Reageer
    #8

    Nee hoor je bent beslist niet de enige. En misschien is het wel derealisatie maar dat kan ik zo niet vaststellen. Dat is iets vooreen psycholoog

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er kan bij de psycholoog altijd iets anders uit komen dan desrealistatie, aangezien wij geen diagnose kunnen stellen, en geen psycholgen zijn. Ik zou me niet al vast bijten op 'dit is het' 'dit heb ik' zonder dat je een psycholoog hebt gezien.

    Reageer
Reageer op: Derealisatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief