borderline vastgesteld maar sterke twijfels .

  • #1

    hallo ik ben 20 jaar oud en 1 jaar geleden is borderline persoonlijkheidsstoornis bij me vastgesteld door de psychiater ... jarenlang in en uit psychiatrie gezeten door trauma's en omdat de situatie thuis ondoenbaar was .ze dachten dat ik een persoonlijkheidsstoornis had en ze startten meteen met de testen . en er was inderdaad ''borderline'' . ik ben nu bijna een jaar en een half samen met m'n vriend en die kent me zo goed en die zegt soms dat hij geen borderline in me ziet , eigenlijk totaal niet , dat ik best wel een normaal meisje ben . ik herken me er zelf totaaaaal niet in , ver van eigenlijk ... als ik ruzie heb met iemand begin ik bv. nooit te roepen , echt nooit , eerder begin ik te huilen , nooit last gehad van woede aanvallen . en dan is het altijd direct goed gepraat . ik heb weleens een paar keer drugs gebruikt maar het zegt me niks , ik raak moeilijk verslaafd zeg maar . zelfbeschadiging , jaren mee gesukkeld , heel erg lelijke armen ... maar daarvoor heb ik toch geen borderline ? m'n zelfbeeld is stabiel , niet lelijk maar ook niet mooi voel ik me . geen probleem met geld , vreetbuien nee en misbruik maken van middelen al zeker niet ! ik ken iemand die borderline heeft en als ik kijk naar haar manieren .. wow ben ik dat ? ben ik altijd zo geschrokken . ik pak ook medicijnen tegen psychosen , maar ik heb dat helemaal niet ? nooit echt problemen ook gehad met m'n vriend , we zijn enorm gelukkig en trouwen ... wat moet ik doen ? ik haat het om een sticker op me te krijgen terwijl ik wel langs 1 kant heel goed weet dat ik het niet heb . ik haat het enorm om zo behandeld te worden . en wat met de medicatie ? is dit wel normaal dat ik iets neem dat eigenlijk niet hoeft ?

    Reageer
    #2

    Bespreek het dan met je psychiater of de huisarts. Ik vraag me wel f of je vriend dat kan beoordelen, tenzij hij natuurlijk ook voor psychiater heeft gestudeerd....
    Vergeet niet, dat je waarschijnlijk geen klachten hebt OMDAT je medicijnen slikt.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat je vooral een emotioneel persoon bent. Bij borderline heb je vaak verlatingsangst. De één heeft meer bindingsangst; de ander meer verlatingsangst. Borderline bestaat wel in verschillende gradaties en het lijkt een beetje een vergaarbak voor vage klachten.
    Binnen de psychiatrie zijn etiketjes nodig om iemand te behandelen en wordt eerder de klacht behandeld dan de hele persoon. Ik zou dan ook verder kijken dan de psychiatrie. Een probleem bestaat ook op verschillende niveaus, body, mind & soul. Ook voeding en voedingssupplementen kunnen belangrijk zijn maar ook de diepere lagen waar een psychiater niet bijkomt.
    Antipsychotica zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan allerlei vitaminen en mineralen in je lichaam en ze kunnen de melatonineaanmaak verminderen. antipsychotica worden wel vaker voorgeschreven bij mensen zonder psychose. Zelf vroeger ook gehad.
    Ik zou wel jezelf in acht nemen. Niet teveel hooi op je vork nemen, zorgen voor regelmaat en voldoende rust etc. Hormonale anticonceptie of koperspiraal kunnen nogal ontregelend werken dus beter middelen als pessarium of condoom.

    Reageer
Reageer op: borderline vastgesteld maar sterke twijfels .


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief