Heb ik Borderline?

 • #1

  De laatste tijd zit ik ergens nogal mee, ik denk namelijk dat ik borderline heb.
  Ik weet dat er natuurlijk meer mensen zijn die dit zeggen maar ik zal hieronder mijn symptomen even opnoemen.

  • Ik heb de laatste tijd erg veel last van stemmingswisselingen, ik kan van de ene op de andere minuut van heel depressief naar heel blij gaan, en weer 2 minuten later kan ik opeens heel boos zijn en kan ik mezelf moeilijk bedwingen.
  • Ik heb vaak de neiging om mezelf te verwonden, en ik heb mezelf dan ook lange tijd gesneden. Ik probeer er nu mee te stoppen maar ik merk dat ik mezelf toch wel minstens om de dag opzettelijk pijn doe (minder ernstig dan eerst, maar toch)
  • Ik heb de laatste tijd veel last van dissociatie (denken dat alles één grote film of droom is), ik denk telkens dat ik droom en heb soms geen idee wat ik aan het doen ben.
  • Ik ben erg bang dat mensen me verlaten. Van al mijn vrienden ben ik bang dat ze me zat zijn en weg willen gaan.
  • Ik hoor stemmen in mijn hoofd, vaak hoor ik deze een paar dagen achter elkaar heel duidelijk, dan weer een tijdje een stuk minder, ik las dat dit ook soms voorkomt bij borderline.
  • Ik heb een sterk wisselend zelfbeeld, de ene keer kan ik me heel zelfverzekerd voelen, de andere keer durf ik niet over straat omdat ik dan denk dat mensen me in hun hoofd uitlachen en voel ik me waardeloos.
  • Zou

  het kunnen dat ik inderdaad borderline heb? Ik heb al vele tests gedaan op het internet en bij elke test is de uitslag dat ik een zeer hoge kans heb op borderline (ik weet dat online tests natuurlijk geen hele goede indicatie geven, maar dit i.c.m. met mijn symptomen vond ik het toch wel een goed plan om dit er even bij te zetten). Ik durf hier niet zo goed mee naar mijn ouders, zij weten ook niet van mijn zelfverwonding of andere dingen hierboven genoemd. Bovendien heb ik ook het gevoel dat ze me niet zouden geloven dat ik me zo voel en dat ze er niks mee zouden doen
  Ik word helemaal gek en wil graag hulp, maar ik durf er niet over te praten.
  Ik zou het erg fijn vinden als jullie in de reacties zouden kunnen zeggen of jullie denken dat ik borderline heb, of misschien een paar tips kunnen geven over hoe ik hier hulp mee moet zoeken.

  Alvast bedankt en groetjes!
  Senna (15)

  Reageer
  #2

  Om nou meteen aan borderline te denken vind ik wel wat ver gaan. Maar er is iets niet in orde. Dat is zeker.
  Je zou 2 dingen kunnen doen:

  1. Praat er toch met je ouders over en ga er niet op voorhand vanuit dat je ouders je niet zouden geloven. Vraag aan je ouders om een afspraak te maken met de huisarts.

  2. Ga zelf naar de huisarts. Je kunt daar zelfstandig een afspraak maken.

  De huisarts is namelijk degene die je verder kan helpen.

  Reageer
Reageer op: Heb ik Borderline?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief