Heb ik beginnende schizofrenie?

  • #1

    Hallo, ik ben een meisje die in november 15 wordt. ik heb nu al een week het gevoel dat mensen/geesten me achtervolgen, dat mensen me gedachtes kunnen lezen en beïnvloeden, me willen vermoorden en me nakijken. Als ik alleen ben ren ik zelfs door huis omdat ze me anders te pakken krijgen. Ik vind het best wel eng. Maar als ik er zo overna denk heb ik toen ik klein was al “symptomen” gehad. Als ik op school zat hoorde ik soms de koekoeksklok die we thuis hebben en de wasmachine hoorde ik oppeens. Ook heb ik vroeger vaak gehad dat het oppeens rook naar bijvoorbeeld het huis van mijn oma. Ik heb vroeger ook hele erge koorts gehad en ik weet nog dat het voelde dat ik de grond in zakte en alles op me afkwam en om me heen draaide en ik ging flauwvallen, (maar dat laatste heeft er denk ik niet zo veel mee te maken). Ik weet dat mensen van me zeggen dat ik soms heeeel erg monotoon praat en dat ik soms ook een beetje van de hak op de tak ga. Alleen ik denk dus dat ik misschien beginnende schizofrenie heb want ik heb ook enorm de behoefte alleen te zijn en ik voel me kortgezecht gewoon gevoelloos, dingen raken me niet echt en ik moet van rare dingen zoals een filmpje waarin je ziet hoe iemand word vermoord juist heel grappig en ik kan dan echt niet me lach inhouden Ookal wil ik dat.
    Ik durf en ik wil niets tegen me ouders zeggen want als het aan me vader zou liggen zou hij me dan naar het gekkenhuis brengen. En mijn moeder, ik wil het ze gewoon niet vertellen. En ik kan niet zomaar naar de dokter want ik heb toestemming enzo van ouders nodig.

    Reageer
    #2

    Met schizofrenie heeft dat niets te maken.  Maar jou er wel mee naar de dokter moeten gaan. Je bent 15 jaar en hebt geen toestemming nodig om naar de huisarts te gaan. Je kunt daar zelfstandig een afspraak maken.

    Reageer
Reageer op: Heb ik beginnende schizofrenie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief