paniekaanvallen, stress en angsten

  • #1

    hallo allemaal,

    Ik ben een meisje van 16 jaar, en ik zit hier al heel lang mee en ik weet niet wat ik er mee moet, laat ik maar vanaf het begin beginnen. Ik zit nu in mijn examen jaar en ik had de 2e dag van school mijn eerste paniekaanval, ik wist toen nog niet wat het was dus ik wist niet wat ik moest doen. Ik voelde me in eens heel misselijk, had hoofdpijn, ik zat te zweten en te trillen, en ik was heel raar en diep aan het ademen (hyperventileren). Ik was naar huis gegaan en de volgende dag was het weer gebeurt, het was nog meerdere keren gebeurt en ik was naar de dokter gegaan en ik had bloedonderzoeken gedaan maar er kwam niks uit, hij zei dat het stress is omdat mijn hart ook heel snel klopte en ik slecht sliep. het gaat nu wel iets beter omdat ik nu weet wat het is, maar ik heb wel dat ik nog steeds paniekaanvallen krijg en gespannen spieren heb. Ik ben ook elke dag wel misselijk en daardoor ben ik nu steeds bang dat ik bijvoorbeeld in de klas over moet geven. Ik heb veel hulp voor de stress en paniekaanvallen en het is al iets minder maar nog niet helemaal weg. Ik weet alleen niet wat ik aan die angst moet doen voor het overgeven, en de paniekaanvallen tegen gaan is ook heel erg lastig. Ik moet bijna mijn examen doen maar ik sta nu op zakken en dat is ook deels door de angsten en paniekaanvallen. Daarbij ga ik ook vaak naar huis van school omdat ik bang ben dat ik weer een paniekaanval krijg of dat ik moet overgeven. Ik zou het heel jammer vinden als ik mijn examen niet haal door dit. Kunnen jullie mij misschien helpen of hebben jullie tips?

    Met vriendelijke groet,

    Anoniem

    Reageer
    #2

    Ik zou toch terug gaan nar de huisarts. Vraag een verwijzing voor een psycholoog.

    Je kunt ook al vast aan de slag gaan met oefeningen. Die kun je vinden in de columns over angst die ik heb geschreven.

    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #3

    In je examenjaar kan het best spannend zijn dus goed leren omgaan met je grenzen.

    Wat kan spelen is een schommelende bloedsuikerspiegel. Beter suiker vermijden en bij elk eetmoment ook eiwit vet en vezels eten, om pieken in je bloedsuikerspiegel te vermijden.

    Dan kan het zijn dat je nog wat tekorten hebt aan onder andere magnesium, vitamine B en D. Het beste is om dat goed uit te zoeken. Je serotoninehuishouding kan wat minder zijn en door de juiste voedingsstoffen ga je dat zelf weer aanmaken. Dan kan schelen in de angst en spanningen.

    Reageer
Reageer op: paniekaanvallen, stress en angsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief