Pijn aan onderste rib/ribben na zwangerschap

  • #1

    Hallo !

    Ik ben 4 maanden terug bevallen van onze 2e kindje.
    Een dag na de bevalling werd ik snachts wakker op mijn rechter zij met enorme pijn bij mijn rib/ribben onderin(ik denk dat dit mijn rib/ribben zijn) ik ben toen op mijn linker zij gaan liggen en toen na een minuut op 5 trok dit weg.
    Ik heb dit aan mijn kraamzorg aangegeven en die dacht dat het kwam omdat alles weer op zijn plek terug ging. Ze had er nog nooit van gehoord.
    Maar dan moet dat nu toch wel over zijn na 4 maanden?
    Ik heb het niet elke nacht gelukkig. Met stofzuigen dweilen en lang stil zitten heb ik er ook last van. niet zo erg als snachts maar het is wel gevoelig en aanwezig. Als ik op mijn onderste rib druk is dit ook gevoelig.
    Plotseling hoesten of flink lachen dan voel ik het ook.
    Wie weet wat dit kan zijn ??

    MVG

    Reageer
    #2

    Het klinkt een beetje als een gekneusde rib. Het zou ook een tussenribspiertje kunnen zijn. Het is mogelijk dat het door de inspanning van de bevalling komt. Het is mogelijk dat zo'n spiertje dan een scheurtje oploopt. Ga met de klachten naar je huisarts. Die kan dan kijken of het een rib is of een spiertje.

    Reageer
    #3

    Hi,

    Ik ben vorig jaar mei bevallen van een tweeling middels een keizersnee. Ik herken je verhaal en vroeg me af of je inmiddels weet wat het was en of het over is. Ik ben al een paar keer naar de huisarts geweest en naar een manueel therapeut, maar ze weten niet wat het is..

    gr Kaar

    Reageer
    #4

    Hallo lotgenoten

    ik heb een tweeling van 13 jaar en heb een steeds terugkerende pijn aan de voorzijde onder de borsten aan mijn ribben.

    dit probleem is begonnen net na de bevalling.
    ik heb het meerdere malen laten onderzoeken dmv,röntgenfoto’s, en er is nooit iets gevonden.
    Het schiet er opeens in en het lijkt dan wel of er een rib dubbelknakt bij het voorover buigen en vaak ook als ik gewoon zit en schuin naar voren buig.
    ik zou nog steeds graag willen weten wat de reden hiervan kan zijn ik schrik er iedere keer weer van.
    het is een erge stekende pijn alsof er een mes onder mijn rib wordt gestoken.
    groeten Twinmom

    Reageer
    #5

    Dit heb ik ook en dacht dat ik gek werd. Heb het niet de hele tijd. Maar vraag me ook af of het wel weggaat. Ribben pijn van binnen is echt geen pretje!

    Reageer
    #6

    Hallo allemaal,

    Ik herken dit verhaal zo erg! Ik heb dus na me bevalling Van mijn tweeling ook heftige pijnen aan me linker rib. En het is heel pijnlijk.. alsof daarbuiten dwars zit. Ik ben ook voor naar de fysio maar helpt niet.

    Hopelijk gaat dit gauw weg...
    Inmiddels al Loop ik al bijna 11 maanden mee.

    Gr. Ella

    Reageer
    #7

    Hoi hoi,

    Ik heb het ook sinds afgelopen mei met de keizersnede.
    Heb toen de rugweeen zo ingehouden lijkt dat het kraakt rechtsachter en zijkant...weet niet wat het is.

    Reageer
    #8

    Ik kan aansluiten bij jullie. Zoon is nu 1,5 jaar en nog steeds last van onderste linker rib. Huisarts had niets gevonden, zei dat ik buikspieren moest trainen. Dat 6 maanden gedaan mer fysio, maar hielp niet (wel fijn om buikspieren terug te hebben verder). Fysio heeft ook nog getaped en dat hielp een beetje. Nu verder aan het zoeken hoe ik ervanaf kan komen, een paar keer accupunctuur gehad nu, hopelijk gaat dat blijvend werken. Hebben jullie nog andere tips?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijn aan onderste rib/ribben na zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief