Pijn in rechterborst en daarbij brok in keel

  • #1

    Hoi,

    Ik heb de laatste tijd erg veel last van pijn in mijn rechterborst.
    Het lijkt wel of het net onder een rib zit.
    Daarbij komt ook nog eens dat ik erg last heb van een brok in mijn keel en maagzuur.
    Iemand enig idee wat dit is?

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Je klachten wijzen op spanning en stress: maagzuur als gevolg van spanning op de maag waardoor de maaginhoud terug omhoog de slokdarm inkomt, pijn in de borst als gevolg van gejaagd en onvoldoende diep en rustig ademhalen en een brok in de keel, een globusgevoel dat sterk gerelateerd is aan spanningen.

    Herken je jezelf hierin? Het is de meest voor de hand liggende en meest voorkomende diagnose bij jouw klachten.

    Maar zonder lichamelijk onderzoek en kennis van je medische voorgeschiedenis is er geen betrouwbare diagnose te stellen. Ga voor een betrouwbare diagnose naar de huisarts.

    Reageer
    #4

    Hallo,

     

    ik herken de bovenstaande klachten ook, behalve dan het maagzuur, dus alleen pijnlijke borstspier (rechts) en een brok in mijn keel. Klachten komen en gaan, maar altijd gelijktijdig. Spanning en stress zou kunnen, al herken ik mezelf daar niet echt in.  Hoe doorbreek ik deze klachten en kom ik er weer vanaf. De pijn op de borst is echt vervelend, bij de minste inspanning speelt het alweer op.

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik heb deze klachten zelf ook.

    Dit kan door je slokdarm komen vanwege het maagzuur. Ik heb zelf hyperventilatie en kan bij stress al steken krijgen op mijn borstkas.

    Als ik u was zou ik even kijken of u nergens over zit te piekeren of ergens stress ervaart door al de kleinste verandering.

    Pak zeker uw rust en ga ook even langs de huisarts.

    Veel sterkte!

    Reageer
Reageer op: Pijn in rechterborst en daarbij brok in keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief