Pijn onder linkse ribben

 • #1

  Hoi, sinds vorige week maandag heb ik bij het lopen een pijn die wel te verdragen is, maar wel een beetje vervelend is. Het vreemde is dat de pijn niet altijd aanwezig is, maar pas naar een tijdje lopen. Ik denk dat het ook de milt is, maar omdat het telkens onder mijn linker ribben kast is en niet specifiek op een plek zit weet ik niet precies waar het nu vandaan komt. De pijn is te vergelijken met de steken in je zij wanneer je gaat rennen. Het is geen onverdraaglijke pijn, maar zoals ik al zei is het gewoon vervelend. Ik kan me wel herinneren dat ik sinds vorige weekend in beetje fitness tests ben gaan beoefenen zoals press-ups en situps. Misschien komt het hierdoor? Kan iemand misschien helpen, want ik weet niet precies wat het nu is.

  Mvg. Daan

  Reageer
  #2

  Ik wil even iets veranderen. Ik zei dat sinds vorig weekend situps en press-ups ben gaan beoefenen, maar dat was niet het laatste weekend, maar het weekend daarvoor. Dus ik heb nu al bijna 1,5 week deze vervelende pijn.

  Reageer
  #3

  je kan het nog even aankijken, als je je verder goed voelt, dan komt het inderdaad van de oefeningen.
  als je de pijn na ± 2 weken nog hebt, zou ik even naar de huisarts gaan.
  het beste, Brenda

  Reageer
  #4

  Zoals je zelf al zegt ligt spierpijn het meest voor hand. Spierpijn is normaal bij beginnende sporters.
  Kijk het even aan, en als het niet overgaat, overweeg dan eens of het hyperventilatie kan zijn, of misschien dat je vlak voor het sporten teveel eet, of misschien ben je wel erg gespannen de laatste tijd.
  Pas als je daarover hebt nagedacht, dan zou ik pas eens gaan nadenken over de milt en andere moeilijkere zaken. Vooral omdat de simpelere oorzaken veel vaker voorkomen, dus dat dat de oorzaak is, is veel logischer.

  Reageer
  #5

  Sinds vorige week maandag heb ik wel niet meer gesport, is het dan normaal dat spierpijn wel bijna twee weken lang kan duren en alleen maar optreed tijdens fysieke inspanning?

  Reageer
Reageer op: Pijn onder linkse ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief