pijn bij ademhalen en bewegen

  • #1

    Sinds dinsdagochtend heb ik pijn met ademhalen op de borst, alleen aan de linker kant. Eerst alleen bij dieper ademhalen, nu ook bij lichtere ademhaling.

    Woensdag bij de huisarts geweest. Bloeddruk en zuurstofgehalte warem goed, naar hart en longen geluisterd, was ook goed. Geen corona, geen koorts en ook niet verkouden/hoesten. De arts denkt iets met de tussenribspieren of Tietze. Nu helpt paracetamol nauwelijks en lijkt de pijn zelfs erger dan dinsdag. Felle stekende pijn. Slapen/liggen lukt niet.

    Heeft iemand tips hoe ik die pijn kan verminderen? Ik kan het natuurlijk niet ontzien, ademhalen moet ik immers blijven doen 😉.
    Hoe lang kan zoiets duren?

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je mag 3x per dag 600mg Ibuprofen nemen samen met 1000mg Paracetamol ( er van uitgaande dat je volwassen bent ), dat werkt beter dan alleen Paracetamol.
    En ik zou een afspraak maken bij een fysio/manueeltherapeut therapeut,ik herken enorme pijn aan de borstkant als een rib die vast zit en op een zenuw drukt. Een fysiotherapeut kan kijken of het idd alleen spieren zijn of dat er bij jou ook ribben vast zitten en ze zo nodig los maken. Dat vermindert bij mij de pijn direct.

    Reageer
    #3

    Hoi Suzan,

    Bedankt voor je reactie. Na een lastige nacht lijkt het nu een iets minder felle pijn.
    Ik gebruik liever geen ibuprofen omdat ik cystenieren heb. Ook al ben ik vooralsnog gezond en zijn de nierwaarden goed, wil ik zo min mogelijk risico's nemen. Mijn moeder is namelijk wel nierpatiënt en dan wordt die pijnstilling afgeraden door de nefroloog. Dus vandaar mijn paracetamol. Deze heb ik gisteren 4 x 500 genomen. Je merkt wel iets, want toen ze uitgewerkt waren ging het echt niet. Maar alleen de scherpe randjes dus.

    Echt bizar hoeveel pijn dit doet. Bij alles wat je doet, zo frustrerend.

    Ik zal inderdaad eens een afspraak maken bij de fysiotherapeut, wellicht is het ook goed voor de houding. Bedankt voor de tip.
    Had jij meteen veel verlichting? Wat doet de fysio dan?

    Reageer
    #4

    Hoi,

    De fysio maakt bij mij de spieren in de bovenrug los en daarna de ribben aan de achterkant.
    Dan kunnen de ribben weer normaal bewegen,ook aan de voorkant waar de pijn zit,omdat de zenuwen weer vrij liggen.
    Bij mij is die enorme pijn dan gelijk weg, er blijft dan nog een tijdje een gevoelige plek,maar vergeleken met voor de behandeling is dat prima te doen.

    Reageer
    #5

    Duidelijk 👍. Ik ga er achteraan.

    Reageer
    #6

    Sterkte! Hoop dat het bij jou ook snel helpt!

    Reageer
    #7

    Dat kan helaas wel even duren. Vraag aan de huisarts een andere pijnstiller.

    Reageer
    #8

    @John: zijn er dan nog andere pijnstillers naast paracetamol die niet schadelijk zijn voor de nieren?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De lever heeft er meer last van dan de nieren ...
    Ze zijn allemaal belastend, maar soms wel nodig om te gebruiken

    Reageer
    #10

    Dan zal het ook vanwege de cystes op de lever zijn. Maar ik begrijp dat het soms nodig is. Zal morgenochtend even bellen met de huisarts 👍

    Reageer
    #11

    Helaas alweer zoveel pijn dat ik niks kan. De fysio kan weinig doen, eventueel intapen (maar is lastiger bij een vrouw), maar de oefeningen die ik meegekregen heb, kan ik beter niet doen als ik zo'n last heb werd gezegd.

    Ik heb nu naproxen gekregen. De huisarts zei 2 tot 3 maal daags,na het eten. Maar in de bijsluiter staat dat er minimaal 8 uur tussen moet zitten. Dat zit tussen het eten echter niet. Kan het kwaad om toch al eerder dan die 8 uur in te nemen. Er staat namelijk ook dat het 7 uur werkzaam zou zijn, maar ik heb alweer enorm veel pijn (om 13:00 uur ingenomen). Ook gebruik ik er iets voor mijn maag bij, antagel.

    Reageer
    #12

    Ik zou het toch maar op 2 x houden en er 8 acht uur tussen laten.
    Je zou de naproxen kunnen combineren met 500 mg paracetamol. ( dus tegelijk innemen)

    Reageer
    #13

    Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga dit zo doen.

    Reageer
    #14

    Hoeveel mg Naproxen heb je gekregen?
    De 500 of de 250?
    Ik mocht van mijn huisarts de 500 2x daags samen met 1000mg Paracetamol nemen en dan nog 2x daags 1000mg Paracetamol erbij

    Reageer
    #15

    Hoi Suzan,

    Ik heb 220 mg gekregen. En mocht ook gewoon de paracetamol erbij gebruiken. Maar heb niet het idee dat het veel meer doet dan de scherpe randjes eraf halen. Ook ben ik wat misselijk en heb hoofdpijn.

    Reageer
Reageer op: pijn bij ademhalen en bewegen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief