jaar lang pijn

 • #1

  Sedert oktober 2019 heb ik af en toe pijn aan mijn linkerribben.  De pijn is niet constant aanwezig en ook niet heel hevig. Het is wel steeds op dezelfde plaats. Ik voel geen bult of zwelling op deze plaats. Ik ben hiervoor nog nooit bij de HA geweest omdat het niet constant is en wel draaglijk. Nu begin ik mij wel wat zorgen te maken omdat het al langer dan een jaar aanwezig is. Zou bij kanker de pijn niet constant zijn?

   

  Sara

  Reageer
  #2

  Hey,

  Misschien een rare vraag hoor,maar waarom denk je gelijk aan kanker? Zelf zou ik eerder aan bijvoorbeeld spieren denken die je niet goed gebruikt, niet gelijk iets ernstigs.

  En als je dan toch aan kanker denkt, waarom ga je niet naar de huisarts om het te laten onderzoeken? Via een beeldscherm zal niemand een diagnose kunnen stellen, vrees ik.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Goh ja, waarom denk ik aan kanker? Denk dat dat automatisch gaat als al zolang iets aanwezig is. je hoort dat zo vaak dat iemand er al lang met loopt voor de diagnose gesteld wordt.

  Ik wil hier geen diagnose krijgen; vraag mij gewoon af of iemand weet of de pijn bij kanker constant of sporadisch is

  Reageer
  #4

  Ik zou me eerder afvragen of je het afgelopen jaar iets in je manier van leven hebt veranderd: andere werkplek, thuiswerkplek, of andere zit houding omdat je door de lock down meer thuis bent, meer of minder bewegen/sporten, waardoor je je spieren anders gebruikt. Om gelijk aan kanker te denken vind ik nogal ver gezocht eigenlijk.

  En de pijn en pijnbeleving van mensen met kanker zal ( net als pijnbeleving in het algemeen ) per persoon verschillen, dus daar zul niet veel wijzer van worden. Hooguit meer ongerust, omdat als je 100 mensen met kanker vraagt, er vast 1 is die hetzelfde voelt als jij.......

  Ga gewoon naar je huisarts of een fysiotherapeut en laat het onderzoeken. Dan weet je wat er al dan niet aan de hand is.

  Reageer
  #5

  Hoe oud ben je?

  Reageer
  #6
  Reageer
  #7

  41 jaar

  Reageer
  #8

  Ga dan eens naar de huisarts en laat ernaar kijken voordat je je gek gaat maken over alle mogelijk ernstige dingen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: jaar lang pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief