Pijn rug

 • #1

  Beste,

  Sinds paar maanden nadat de lockdown begon kreeg ik last van me rug (voornamelijk onderrug, boven stuitje). Ik had een urineweg infectie, soa’s getest en dat was negatief.
  Ik ga al tijdje naar de fysio die me nek/rug kraakt.
  Ik heb dagen waarbij ik geen last heb, maar vaak nog last bij liggen als ik onderrug aanspan, of als ik rechtop sta en naar achteren leun. Het blijft stijf, Of als ik voorover buig ook.

  Nou moet ik zeggen dat ik op de bank werk of eet tafel stoel, dus niet echt ergonomisch.

  Mijn vraag is:
  Kan bekkenbodem dit veroorzaken? Kan het hernia zijn? Kan het een ziekte zijn? Ben 28, sportte genoeg voor lockdown, eet ook gezond. Ik heb ook soort plasklachten, soms idee dat ik afscheiding verlies maar geen vlekken/pus of iets in me onderbroek.

  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Het kan de slechte werkhouding zijn en dan kunnen de bekkenbodemspieren daar ook een rol in spelen

  Reageer
  #3

  Denk idd de houding, kan die dan de bekkenbodem beinvloeden? Nooit last van gehad.. maar werkte ook nooit zoveel thuis, 1x per week vroeger...

  Zou bekkenbodem beide problemen kunnen veroorzaken? Of denk je dat het een bacterie/virus kunnen zijn?

  Reageer
  #4

  Ik denk zo niet aan een bacterie of een virus.
  Een slechte zit- werkhouding kan zeker invloed hebben op je bekkenbodemspieren

  Reageer
  #5

  Kan de pijn overspannen bodembekken veroorzaken? Na hele avond slapen, als ik op me zij lig, trekt het van me rug naar me bil helemaal naar me scheen, soms kuit... Kan dat dan gevoelige/steken naar de scrotum/balzak/onderbuik/lies veroorzaken of zou ik onderzoek moeten doen naar virus? De rugpijn is nu wel meer nadat ik tijdje geen behandeling heb, fysio is momenteel ziek

  Reageer
  #6

  Ik begrijp dat je een infectie hebt gehad? Denk dan ook antibiotica. Soms nodig maar ze verstoren je darmflora, werken ontregelend op je immuunsysteem en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Zou je dus moeten helpen herstellen.

  Rugpijn kan met van alles te maken hebben. Soms ook door tekorten aan voedingsstoffen.

  Reageer
  #7

  Laat door een bekkenbodemfysiotherapeut naar de bekkenbodemspieren kijken en de spanning meten

  Reageer
  #8

  Bij een rug hernia, heb je dan heletijd last van je rug/uitstraling been/voet?

  Gisteren dry needling gehad want onderrug was stijf, kan wat meer bewegen alleen vanochtend bij zitten een soort doof gevoel in me hand/kuit/been. Zijn wel een spier in kuit die pijnlijk is, misschien dat die trekt.

  Kan bekkenbodem dit veroorzaken? Of kan het hernia zijn?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik moet wel zeggen het is niet telkens scherpe pijn in onderrug, meer als ik naar achter wil buigen voel ik dat het vast zit ofzo... dan doffe/trekkend gevoel in bil/been is sinds gisteren na dat ik gedryneedled ben.. de oefeningen die ik online lees over henia kan ik pijnloos...

  Reageer
  #10

  Hey,

  De dry needling kan voor wat napijn zorgen.

  Als je een hernia zou hebben, had je fysio daar wel symptomen van gevonden en had je waarschijnlijk ook echt geen dry needling in je onderrug kunnen verdragen. Dan zou het trekken van de spieren voelen alsof je ruggegraat stroomstoten krijgt, wat ongelofelijk pijnlijk is.

  Heeft je fysio alleen geprikt?

  Het helpt om na de dry needling de spieren te masseren, dan voer je de afval stoffen makkelijker af en heb je minder last van spier/na pijn na de behandeling.

  En dat je het gevoel hebt dat er nog wat vast zit,is ook normaal. Je spieren zijn losser gemaakt, de andere structuren in je rug nog niet. Dat zou je fysio kunnen doen door mobilisatie of door je oefeningen te geven.

  Groetjes Suzan

   

  Reageer
  #11

  Hey,

  Bedankt voor je reactie! Ja ben tijdje niet meer rechtgezet door manueel (laatst in begin Januari), gisteren alleen gedryneedled. Ik zei Hernia, maar toen hij me ondertug ging aanvoelen voelde hij echt stijve rugspieren. Ben ook gestopt met fitness omdat het dicht is, dat zou oorzaak hebben en slechte houding thuis al 1 jaar. Heb nu een harde plek in me kuit/hamstring en voel ik licht in me voet. Ga zo nog rollen/rekken en heb donderdag weer afspraak.

  Me partner zegt ook geen hernia, want dan ben je acuut en heletijd pijn..

  Reageer
  #12

  De bekkenbodem zal het niet zijn. Misschien wel een gevolg van de dryneedling

  Reageer
Reageer op: Pijn rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief