Tintelingen/pijn in het gezicht

 • #1

  Hallo,

  Enkele maanden geleden kreeg ik wat last van tintelingen in m'n gezicht. Voornamelijk links en rechts naast de neus en rondom de ogen. Dit gebeurde echter maar zelden en was van korte duur.

  Inmiddels enkele maanden later zijn de tingelingen veel heftiger geworden, doen ze zelfs pijn en blijven een groot deel van de dag aanhouden. Het lijkt wel alsof er een soort van stroompjes in mijn gezicht worden gegeven en de plekken veranderen constant maar altijd in het gebied van de ogen tot onderaan de neus. Ook voel ik vaak een druk die een beetje bovenin m'n neus blijft zitten.

  Als ik m'n gezicht dan even flink masseer (met olie) dan is het weer een paar minuten weg, maar dan komt het weer terug.

  Het is inmiddels flink vervelend aan het worden en het lijkt steeds erger te worden.

  Het maakt niet uit of ik ingespannen ben of in rust. Ik mediteer namelijk elke dag, en zelfs in de meditatie gaat het flink tekeer.

  Graag hoor ik of iemand weet wat dit kan zijn. Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Het kan een zenuwontsteking van de aangezichtszenuw zijn. Ga met die klachten naar de huisarts

  Reactie
  #3

  Daar ben ik geweest, maar de dokter gooide het op stress.

  Nu moet ik eerlijk zeggen dat het op het moment wel een stressvolle tijd is, er speelt veel, maar ik ervaar die stress (mentaal) niet.

  Zou het stress kunnen zijn?

  Reactie
  #4

  Dat zou zeker kunnen

  Reactie
  #5

  Zoals ik al zei, er is veel gaande in mijn leven, positief maar ook negatief. Ik heb zelf nooit het idee dat ik stress ervaar, maar ik heb meer symptomen die zouden kunnen passen bij stress.

  Alleen deze pijn in het gezicht is met de dag hinderlijker aan het worden waardoor je bijna niet meer normaal kunt functioneren. Ik doe veel meditatie en ik doe elke dag 3 rondes Wim Hof ademtherapie. Maar de pijn neemt alleen maar toe helaas. :-/

  Reactie
  #6

  Als de klachten blijven toenemen, moet je toch even terug naar de huisarts. Bespreek dan de mogelijkheid van een zenuwontsteking

  Reactie
Reageer op: Tintelingen/pijn in het gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief