Zenuwpijn Lyrica en rivotril

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik heb al langere tijd van zenuwklachten van de nervus pudendus (bekkenzenuw) zorgt voor overactieve blaas, prikkelingen in het bekkengebied, pijn, pijn bij plassen etc. Ik gebruik nu 2x 75 Mg lyrica maar dit heeft nog niet zoveel effect. Mijn vraag is of iemand de klachten erkend en of ik naast mijn 2x 75 Mg lyrica 0,5 Mg clonazepam zou mogen gebruiken. Lyrica heeft voor zover ik kan zien wel een wisselwerking met lorazepam, is dit ook zo voor clonazepam?

    Reageer
    #2

    Er is geen wisselwerking, maar ik zou dat toch eerst met de arts bespreken

    Reageer
    #3

    Ik zou bij zenuwklachten vooral ook denken aan de rol van voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, die de aanmaak van allerlei neurotransmitters kunnen verbeteren. Anti-epileptica zorgen voor tekorten aan divers vitaminen. Benzodiazepinen remmen de aanmaak van melatonine en zorgen eveneens voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen. Dit soort ontregelingen kan de klachten verergeren en nog andere klachten geven. Medicatie in overleg met arts maar zorg ook voor een goede basisgezondheid.

    Reageer
    #4

    Ik heb al jaren p olyneuropathie in beide voeten- ik gebruik 2x75 mg Lyrica overdag-   en voor het slapen clonazepam 0.25 mg en in de nacht nogmaals 0.25    aangezien het de pijn minimaal verlicht vraag ik U of ik met een ruim 2 meter en 125 kg dit kan opvoeren? Of een andere inname tijd of volgorde misschien beter is.  Inmiddels wil men mij duloxetine voorschrijven-maar  dat durf ik niet vanwege de bijwerkingen-  verder heb ik een nier- heeft U daar m.b.t bovenstaande nog een advies. Bij voorbaat dank

    Reageer
    #5

    Voor wat betreft de Pregabaline:
    begindosering 150 mg per dag in 2–3 giften, op geleide van individuele reactie en het kunnen verdragen, na 3–7 dagen verhogen tot 300 mg per dag. Na een extra week kan indien nodig worden verhoogd tot de maximale dosering van 600 mg per dag.

    Reageer
    #6

    Mag ik lyrica bijnemen voor zenuwpijn in een been terwijl ik 5druppels rivotril neem voor onrustige benen?

    Reageer
    #7

    Dat zul je met de voorschrijvend arts moeten bespreken. Ik zou dat niet zomaar uitproberen

    Reageer
Reageer op: Zenuwpijn Lyrica en rivotril


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief