Hevige buikpijn

  • #1

    gisteren heb ik een 'aanval' van hevige buikpijn gehad. Ik heb dit eerder gehad maar niet zo heftig als deze keer. Voorafgaand aan deze pijn heeft iets te maken met de stoelgang. Gisteren moest ik naar het toilet, grote boodschap, geen bijzonderheden. Daarna stond ik op van toilet en kreeg direct kramp in onderbuik. Dit trok door tot aan mijn kont en uitstraling naar bovenbenen, de pijn was heftig, wist niet wat ik moest beginnen, kon niet liggen of zitten of rechtop staan. Stond voorovergebogen en had het niet meer. De pijn was constant. Intussen kon ik 2 paracetamol innemen en ging ik op mijn knieeen voor het bed zitten, steunend op de ellebogen, dit gaf iets verlichting.

    Na zeker een kwartier nam de pijn af. Ik ben 41 ben nooit zwanger geweest en ben zeer benieuwd wat de oorzaak van mijn klachten kunnen zijn. Maak mij wel zorgen.

    Reageer
    #2

    Buikkrampen, voor-tijdens of na het ontlasten kunnen wel eens een keer voor komen. Als het eenmalig was, is dat verder geen probleem. Als de klachten zich herhalen is het goed om naar de dokter te gaan.

    Reageer
    #3

    Zover was ik zelf ook al. Ik stel de vraag om duidelijk te krijgen wat de oorzaak zou kunnen zijn. Mogelijk dat een ander dit ook heeft gehad en me advies kan geven. Zoals je kunt lezen zijn het niet zomaar krampen.

    Reageer
    #4

    Je had het over krampen...

    Er is niet altijd een aanwijsbare oorzaak voor. Het kan te maken met extra koud drinken bijvoorbeeld door het warme weer..en het eten. Of een moeilijke darmpassage. Maar zoals ik al schreef is er niet altijd een aanwijsbare oorzaak voor.

    Reageer
    #5

    En u bent dokter?

    Reageer
    #6

    Nee, ik ben geen dokter.

    Reageer
    #7

    In elk geval naar de dokter. Krampen kunnen komen door je darmen maar soms kunnen krampen weer je darmen slaan. Zoals bij de menstruatie, dat je darmen dan gezellig meedoen. soms is de oorzaak lastig te vinden. Bij mij bleek na een paar jaar buikklachten en veelvuldig plassen dat ik last had van overvolle darmen, hoewel ik elke dag ontlasting heb. Nu heb ik de oplossing gevonden in Colon Clean, een ander middel dan de huisarts had voorgeschreven want daar bleek een zoetstof in te zitten.
    Voor een goede darmwerking zijn ook allerlei stoffen nodig, zoals bijvoorbeeld magnesium. Ook kan een te laag serotonine een rol spelen. Is soms een hele zoektocht om uit te vinden wat bij jou werkt.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor je verhaal.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Hevige buikpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief