Pijn boven in de rug

"/> Pijn boven in de rug - Medische Forum - Dokter.nl

Pijn boven in de rug

 • #1

  Hallo ik ben jelmer en ben 19 jaren jong. Ik zal beginnen met een kort verhaaltje. Ik heb sinds ik op deze wereld ben gekomen al steunzolen (misschien dat dit er ook wat mee te maken heeft). Een paar jaar terug ben ik met mijn ouders en zusje naar Oostenrijk geweest op vakantie, daar ben ik toen fanatiek bezig geweest met het sjouwen over de bergen daar. Ongeveer vanaf dat moment kreeg ik al wat last van de rug, meestal boven in de rug. Toen het later steeds erger werdt heb ik het er met de dokter over gehad en heb toen een foto laten maken. Toen is mij verteld dat ik een scheve rug heb en ben toen ook bij de fysio geweest. Op een gegeven moment was dat wat verwatert (ja ik was nog wat jonger en je wou gewoon met de vrienden weg in plaats van de fysio). Toen ben ik later in plaats van fysio gaan zwemmen één ochtend in de week.

  Sindsdien heb ik altijd nog wel een pijnlijke steek gevoel gehad in de bovenrug. Dit was vooral erg als ik intensief bezig was bijv. slopen, tillen of buikwerk. Nu ben ik sinds maandag begonnen met werken bij een productiebedrijf en ik sta meestal 2 uur verspreid over de 8 uur of nog meer dan 2 uur gebogen over een tafel sponsjes in verpakking drukken (lopende band werk). Het was maandag zo erg dat ik rond 5 uur thuis was maar rond een uur of 10 nog steeds een fanatieke steek in de bovenrug had.

  Nu heb ik vandaag mijn moeder gebeld want ik wist alleen dat ik een scheve rug heb en zij dacht dat ik een lichte vorm van scoliose heb. Nu is mijn vraag weten jullie misschien wat ik precies heb en wat ik kan doen om mijn rug wat sterker te maken?

  Reageer
  #2

  met zoiets geef ik altijd het advies

  1. ga naar de chiropractor en laat hem even kijken of hij nog iets kan doen voor je.
  2. daarna naar de Podotherapeut en kijken of er met zolen verder gecorrigeerd kan worden
  3. Mensendieck, om te leren hoe je om moet gaan met wat je hebt en hoe je een goede houding krijgt. ook krijg je dan wat oefeningen.

  Dit wel in deze volgorde doen.
  Veel succes! Brenda

  Reageer
Reageer op: Pijn boven in de rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif