zwellende en terug zwellende bal

 • #1

  Hallo,
  Ik ga even goed proberen uit te leggen wat mijn klachten zijn. Mijn Nederlands is niet al te best dus let hier niet op.

  Om te beginnen ben ik ander half jaar geleden geopereerd aan een hydrocele operatie en een lies breuk, op dit moment was er nog niks aan de hand, tijdens de operatie waren er geen gekke bultjes aangetroffen op mijn zaadbal, en ook na de operatie nog een echo gehad (ongeveer een maand later) hier was niks op te zien. Nu kwam ik er 3 maanden later achter dat ik een soort bultje voelde aan de bovenkant van mijn zaadbal, ik heb het destijds aan mijn moeder gemeld maar die zij maak je geen zorgen je bent 3 maanden geleden geopereerd als er iets zou zijn hadden ze dat echt wel gemeld, of gezien op de echo. hier ben ik dan ook maar vanuit gegaan omdat na 1 maand voelen aan het bultje/verdikking/ langwerpig iets er geen groei in zat.

  opgegeven moment voelde ik weer een keer aan mijn bal en ik had het idee dat hij enigszins opzwelt en dan weer terug zwelt ik weet niet of dit normaal is bij zaadballen, het doet geen geen pijn en me bal groeit ook niet in formaat, maar het viel me op. het bultje zit er nog steeds maar is voor mijn gevoel niet gegroeid, verder heb ik ook helemaal geen symptomen die op kanker wijzen ik ben namelijk niet moe, heb geen rug klachten, buik klachten en ik eet ook gewoon goed daarnaast train ik 4x in de week en hier merk ik ook geen achteruitgang in mijn conditie. Toch maakte ik me weer zorgen en ging naar de huisarts mijn verhaal neer gelegd en zij vertelde me dat zij niks geks voelde op me bal en dat de zwelling kan komen omdat er vocht in en uit kan lopen door de hydrocele operatie.

  Conclusie ik blijf het een rare situatie vinden, er zit blijkbaar iets op me bal het groeit niet het voelt niet aan als een klassiek knobbeltje wat je overal leest en de verdikking wordt niet groter.

  Wat zou dit eventueel kunnen zijn ?

  Gr

  Reageer
  #2

  Van de operatie zou dat eigenlijk niet meer moeten zijn. Het zou wel je bijbal kunnen zijn.
  Als je er ongerust over bent en dat kan ik begrijpen, ga dan naar de huisarts en vraag een verwijzing naar de uroloog. Er kan even een echo worden gemaakt.

  Reageer
  #3

  Hoi Tandor,

  ga ik doen, overigens ga ik er niet vanuit dat er wat ernstigs aan de hand is mede ook omdat het er al een behoorlijke tijd zit en ik eigenlijk helemaal geen klachten heb, behalve dat zwellen dan, wat overigens ook niet echt een mega zwelling is hoor , alleen je leest tegenwoordig zo vaak dat mensen toch wat mankeren dat ik gewoon het zekere voor het onzekere wil nemen, overigens geeft het me ook een stuk rust. Want ik vind het moeilijk om het los te laten.

  Gr

  Reageer
  #4

  Daarom dat het ook beter is om er dan toch naar te laten kijken. Dan kun je het uit je hoofd zetten.

  Reageer
Reageer op: zwellende en terug zwellende bal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief