Regelmatig smegma met misschien penisontsteking(?)

 • #1

  Hallo allemaal,
  Ik zal beginnen bij waar mijn klachten begonnen:
  Ongeveer drie weken terug kreeg ik voor het eerst erge jeuk aan mijn penis, toen ik in de klas zat. Ik ging in de pauze naar de WC en zag dat er behoorlijk wat smegma was opgehoopt bij de eikelrand (ik ben niet besneden), en ik zag wat rode plekjes op de eikel en ook achter de eikelrand. Eerder had ik hier nog nooit last van gehad. Ik maakte mijn penis ook niet altijd schoon omdat het mij blijkbaar niet goed doordrong hoe ernstig het gevolg kon zijn. Op de WC ging ik het smegma wegvegen met WC-papier en even later zat ik te google-en op wat ik mogelijk zou kunnen hebben. Als eerst vond ik: 'bij smegma ophoping goed schoon houden en met water afspoelen'. Dat heb ik gedaan, ongeveer 2 maal daags schoonmaken met water, en na een paar dagen was ik er van af. Maar een week later kwam het weer (ik moet wel toegeven dat tussen de periode dat ik er af was en dat het weer kwam niet 2 maal daags heb schoongemaakt). Na een paar dagen was ik er weer van af, door weer hetzelfde te doen (2 maal daags schoonmaken). Maar, terwijl ik hem daarna toch wel minstens elke dag 1 keer had schoongemaakt, heb ik het nu weer sinds ongeveer een dag.
  Mijn vraag is nu: wat moet ik doen? Moet ik me zorgen maken om penisontsteking of iets dergelijks? Zoals ik al zei, ik heb alleen wat jeuk en zeker geen pijn. Als je eraan zit, de irritatieplekjes, dat doet het wel wat pijn.
  Moet ik langs de dokter of moet ik het gewoon 2 maal daags blijven schoonmaken totdat het weg is?
  Ik zou graag alleen antwoord willen van mensen die hier verstand van hebben, zodat ik me niet onterecht zorgen kan maken (wat ik nog wel is doe).
  Ik ben 16 jaar overigens, en, nog één vraagje: Kan masturberen het geval verergeren of heeft dat geen effect op het smegma?

  Alvast bedankt voor het lezen en antwoorden!

  Reageer
  #2

  daar had ik ook last van dat ik veel smegma vorming had(alleen was ik geen 16 maar 48 jaar oud)ik ben toen naar de huisarts geweest en gevraagd of hier wat aan te doen is.hij heeft mij toen geadviseerd om mij gedeeltelijk te laten besnijden.hier heb ik alleen maar ellende van gehad en na enkele jaren heb ik mij toen strak laten besnijden (d.w. zeggen dat de eikel altijd ontbloot is)sindsdien heb ik nooit geen last meer van smegma vorming.ook het masturberen is geen enkel probleem.

  Reageer
  #3

  Het lijkt erop, dat je een schimmelinfectie hebt.
  Dat komt wel eens vaker voor. Dat zorgt o.a.voor de rode vlekjes, het jeuken en de smegma vorming. Je kunt bij de drogist of apotheek zalf kopen tegen schimmelinfecties. Daktarin en Canesten zijn bekende merken.

  Het is natuurlijk wel zaak dat je je penis dagelijks wast. Dus ook onder de voorhuid en onder je eikelrand. Gebruik daarvoor alleen maar water. Geen zeep of iets dergelijks. Droog je penis ook goed. ook je eikel dus.(niet wrijven maar deppen) Als je de zalf een week hebt gebruikt zouden de klachten weg moeten zijn. als dat niet zo is, zul je toch even naar je huisarts moeten. Ik zou wel even een paar dagen niet masturberen. Dat zal de irritatie alleen maar erger maken.

  Reageer
  #4

  Weet u zeker dat het om een schimmel infectie gaat? Want de rode plekjes zijn er alleen in de periode dat ik jeuk heb, als ik geen jeuk heb zijn ze weg. Ik denk dat ik het nu elke dag goed schoon ga houden en als het over 1-2 weken nog niet weg is naar de huisarts ga... Puur voor de zekerheid.

  Reageer
  #5

  Het kijkt in ieder geval zeer op een schimmelinfectie. Die rode plekjes verschijnen namelijk juist dan wanneer het jeukt.

  Reageer
  #6

  Bedankt voor het reageren trouwens nog! Nog één vraagje: Een schimmelinfectie zou het lichaam in principe toch zelf kunnen wegwerken met een goede hygiëne? Of moet ik echt die zalf gaan gebruiken?

  Reageer
  #7

  Er zijn schimmelinfecties die wel zeer hardnekkig zijn. Je hebt ze nu al 3 weken. Ik zou je adviseren om de zalf te gebruiken.

  Reageer
  #8

  Ik heb dezelfde last van jeuk en vocht die meekomt op de eikel; soms is het zelfs licht groen, wat volgens mij kan leiden op lichte etter, maar ik ben niet zo geneigd op een doktersbezoek. Ik doe 's morgens wat zuurstofwater op de eikel, maar dat is niet voldoende om de jeuk weg te krijgen ook de rode plekjes blijven. 's morgens is het meest erg.
  Ik ben ol veertig jaar gesteriliseerd en al acht jaar de prostaat verwijderd.dus van deze kant kan het al niet komen. Zou een product als Dactarin, wat ik niet ken dan een oplossing zijn?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zou er dan toch maar mee naar de huisarts gaan

  Reageer
Reageer op: Regelmatig smegma met misschien penisontsteking(?)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief