Altijd (stinkende) smegma op eikel

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik ben nu 24 jaar. Vroeger trok ik nooit mijn voorhuid naar achteren (ik dacht dat dit niet verder kon dan ik normaal deed). Toen ik 16 werd en mijn eerste vriendin kreeg, probeerde ik dit wel, en ontdekte meteen waarom het eerst moeilijk ging: tot mijn grote schrik zag ik een enorme hard geworden witte laag schimmel/smegma(?) rondom mijn hele eikel (behalve het bovenste stukje dus). Ik heb toen alles (met veel moeite, maar wel met succes) verwijderd en was sindsdien altijd mijn eikel (nooit met zeep o.i.d., altijd met water) onder de douche. Dit is nooit meer voorgekomen.

  Wat wel al jaren het geval is (en misschien zelfs al vanaf die ene keer), is dat ik -ondanks het dagelijks wassen- altijd een beetje smegma ontwikkel op mijn eikel. Heel vervelend eraan is de erg onaangename geur.

  In de tussentijd heb ik wel eens een volledige SOA-test bij de GGD laten doen - hier kwam uit dat ik geen SOA heb. Wellicht was er alleen niet getest op bijvoorbeeld een schimmelinfectie.

  Een aantal andere zaken die ook het geval zijn;

  - Mijn huid boven mijn penis (waar schaamhaar groeit) is eigenlijk áltijd rood

  - Ik heb ook erg vaak jeuk op deze plek (vooral een aantal dagen na het scheren)

  - Ik druppel altijd een klein beetje na, na het plassen

  - Er is ook wel eens sprake van lichte vervelling

  Ik heb dit probleem wel eens lichtelijk aangekaart bij mijn huisarts, die aangaf dat ik mij geen zorgen hoefte te maken om de rode huid. Ook voor het nadruppelen heb ik wel eens bloed afgenomen om te kijken of ik wellicht iets ergers (zoals prostaatkanker) zou hebben - ook niet het geval. Na aandringen mijnerzijds heeft de huisarts mij ooit wel eens ciprofloxacine voorgeschreven, die ik één kuur lang geslikt heb.

  Over het algemeen kan ik hier gewoon mee leven, ik heb er nooit een vervelende opmerking over gekregen en wanneer ik weet dat ik seks ga hebben, maak ik alles van te voren extra schoon.

  De reden voor mijn topic: is dit normaal? Is dit iets waar ik toch wellicht een behandeling voor moet krijgen? Moet ik mij zorgen maken om eventueel onvruchtbaar worden of andere ernstige complicaties? En misschien: hoe kom ik hier van af?

  Reactie
  #2

  Het zou een schimmelinfectie kunnen zijn. Je zou naar de huisarts kunnen gaan.

  Reactie
Reageer op: Altijd (stinkende) smegma op eikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief