Testis atrophie

 • #1

  Hallo, ik ben bijna 17 jaar, en heb een aantal hele stressvolle jaren achter de rug. Nu ben ik toen nooit getest op testosteron niveaus, maar weet ik bijna zeker dat ik te laag had, of i.i.g aan de hele lage kant zat.
  Laatst, toen de stressklachten al zowat over waren, ben ik getest en waren mijn testosteron levels normaal. Nu merkte ik echter wel dat mijn ballen gekrompen zijn. Ongeveer 1 cm per bal. Zou ik via mijn huisarts voor een periode HCG therapie kunnen krijgen, aangezien ik al een niet-ingedaalde teelbal (vroeger geopeerd) heb en mijn vruchtbaarheid optimaal wil hebben, en dit hele negatieve impact heeft op mijn zelfvertrouwen en stressklachten, die eigenlijk net over waren.
  Ik lees namelijk dat HCG therapie testis atrophie kan herstellen.
  Alvast bedankt voor reactie.

  Reageer
  #2

  Er zou dan toch eerst eens moeten worden vastgesteld of er überhaupt sprake is van atrofie. Daar moet je dan een verwijzing aan je huisarts voor vragen

  Reageer
  #3

  Ik weet toch dat daar sprake van is. Ik heb het letterlijk zelf opgemeten. Zij kunnen dat toch niet vaststellen aangezien ik vast wel weer binnen de norm zal zitten.

  Reageer
  #4

  Dat kun je zelf dus niet vaststellen. Maar dat is wel degelijk te onderzoeken. Dat een bal iets kleiner is of voelt is niet per definitie een gevolg van atrofie.
  Atrofie zal toch eerst moeten worden vastgesteld alvorens je daar een behandeling voor kunt krijgen

  Reageer
Reageer op: Testis atrophie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief