Ontbrekende testikel en borstvorming

 • #1

  Hallo,

  Ik ben ooit eens geboren (jawel, echt waar! 😉 ) met een, of beter gezegd: zonder een extra teelbal. Maw, ik heb er maar 1. Nu heb ik een tijdje terug eens mijn testosteron niveau laten meten, ik weet de uitslag zo uit mijn hoofd niet meer maar volgens mijn huisarts was deze goed. Omdat ik problemen ondervond met het opbouwen van spierweefsel ondanks goed trainen heb ik dit laten testen.

  Maar waar ik mee zit: wat ik altijd al heb gehad maar in de spiegel nooit zo heb ervaren omdat het van voren/boven bekeken wordt: ik heb kleine borstjes! Ik heb een tijd met behoorlijk overgewicht gekampt en hier ben ik bijna vanaf, voor het laatste restje zoek ik mijn toevlucht tot reductil icm trainen en calorie-arm dieet.

  Het is pas nu, sinds ik een foto van mijn lichaam heb gemaakt, dat ik zie hoe erg het eigenlijk is. Mensen maakten weleens een grapje, mijn zus, mijn (nu ex) vriendin: je hebt een a-cupje, hihi haha. Omdat ik het zelf nooit zo gezien heb kon ik er niet mee zitten, maar nu ik die foto heb gezien realiseer ik me pas hoe het er voor anderen uitziet. En ik ben er helemaal niet blij mee. Het is niet erg ofzo: bij mannen die overgewicht hebben zie je sowieso wat "tiet" maar dit is anders... Dit is echt een mini-glooiing op mijn borst-vet (beetje aan de zijkant zelfs) waardoor het dus inderdaad borstjes zijn.

  Ik heb al een wat vrouwelijkere uitstraling, en ik vermoed toch dat ik in de pubertijd of in zijn totaliteit een wat lage testosteronspiegel heb of heb gehad. Maar... is hier wat aan te doen? Ik ga sowieso eerst helemaal strak proberen te trainen en afvallen maar voel me er niet helemaal lekker bij.

  Vandaar dat ik graag wil weten: wat is een normaal testosteron niveau en is dat met één meting te meten?

  Ik heb een goede band met mijn huisarts en deze wil ik graag houden omdat ik rug/pijn patiënt ben en op hem aangewezen ben. Ik wil niet met "dingetjes" bij hem aankloppen die anders op te lossen zijn of die "slechts" tussen mijn oren zitten. Hoe dan ook, ik zit er mee en zou dus ook willen weten of dit vaker voorkomt bij mannen die geboren zijn met 1 testikel en of hier makkelijk wat aan te doen is en of dit vergoed wordt.

  Dit voelt voor mij heel tegennatuurlijk!

  Reageer
  #2

  Obese mensen hebben vaak last van borstvorming. het is een plek waar zich gemakkelijk vetweefsel vormt.

  Reageer
Reageer op: Ontbrekende testikel en borstvorming
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief