Minder libido, tekort testosteron?

 • #1

  Beste allen,

  Ik merk de laatste tijd dat ik vrij weinig zin in seks heb. Voor mijn gevoel was dit altijd al wat lager dan dat van anderen, maar de laatste tijd merk ik dat ik echt nog maar heel weinig zin heb. Ik maak me dus een beetje zorgen of ik wellicht te weinig testosteron aanmaak, waardoor dit het geval is. Maar wellicht is het ook stress, ik heb veel aan mijn hoofd. In ieder geval sport ik veel, voel ik me verder fit en prima en ben ik ook atletisch gebouwd, dus heb niet de overige kenmerken die horen bij een testosteron tekort.
  Herkent iemand dit? En wat zouden jullie me aanraden? Natuurlijke manieren om dit te verhogen? zou ik eens naar de dokter kunnen en een bloedtest , al vind ik het nog wel een stap om hiermee naar de dokter te gaan ergens.
  Hoor graag ervaringen of tips 🙂

  Reageer
  #2

  P.S. ik wist niet onder welke subpagina deze vraag onder te brengen. Dit leek me de  geschikte plek

  Reageer
  #3

  Stress kan heel goed een oorzaak zijn.

  Reageer
  #4

  Zou het kunnen dat je een angststoornis hebt?

  Reageer
  #5

  Hi Rick,

  Als je hier vragen over hebt, is het misschien interessant om er wat meer over te lezen.
  Zo is er bij bv minder volhouden van opwinding vaak een andere oorzaak dan geen zin hebben. Er is ook een verschil tussen psychologische of lichamelijke redenen.

  Wie weet heb je er wat aan om de mogelijke klachten en oorzaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Er is genoeg over te googelen

  Reageer
  #6

  Hoi beiden, bedankt voor jullie antwoord.
  Sorry voor de late reactie, ik had hem wel gelezen maar ging bij mezelf in de tussentijd te rade waar het aan kan liggen en heb ook eea gelezen.
  Momenteel ervaar ik inderdaad meer stress en helaas ben ik af en toe angstig, dus het kan aan beiden liggen. Ik heb wel het idee dat het zich versterkt, waardoor je ook minder ontspannen sex zou kunnen hebben. Maar ik merk dus ook dat ik gewoon veel minder ‘ zin ‘ heb dan normaal, wat me wel zorgen baart.
  Ik lees online op een website over testosterontekorten en testosteron replacement therapie dat angstig en down zijn (ook wel eens last van ) ook tekenen zijn van een tekort, dus in die zin vraag ik me dan af of die gevoelens en de verminderde libido door een mogelijk tekort komt, of dat mijn stress en soms de angstigheid eerder juist voor een verminderd libido zorgen.
  Wellicht denk ik er ook teveel over na en kan ik het nog een tijdje aanzien en kijken of het door ontspanning, rust en blijven sporten beter gaat, maar anders toch goed om bij de HA een test te vragen?

  Reageer
Reageer op: Minder libido, tekort testosteron?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief