Afwijkende bal, zit iets los

 • #1

  Mijn vriend heeft een afwijkende bal: de ene is gewoon (echt rond, een bal), de andere lijkt bijna geen bal maar alsof het geen dat daar zit “los” zit. Tja het is een beetje lastig te omschrijven, maar ik vroeg me af of iemand dit herkent of naar aanleiding hiervan kan zeggen of er kans is op minder vruchtbaarheid of een ziekte. Mijn vriend zegt het al jaren te hebben en wil er mede daarom niet mee naar de dokter, maar ik wil voor de zekerheid toch even controleren of het niet iets vervelends kan zijn…

  Reactie
  #2

  Het is voor een leek niet eenvoudig een onderzoek aan de testikels uit te voeren. Daarnaast is het lastig deze gegevens te interpreteren.

  Bij alle mannen zijn de testikels niet gelijk. Er zijn kleine verschillen tussen o.a. grootte.

  Via het internet is er weinig zinvols te zeggen over uw vragen. De enige juiste oplossing is naar de huisarts te gaan en toch een lichamelijk onderzoek te ondergaan.

  Wellicht kunt u uw partner overtuigen van uw onzekerheid en uw wens meer duidelijkheid te hebben over jullie toekomst.

  Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het misschien vervelend voor je vriend kan zijn met zijn broek op z`n hielen te staan bij de huisarts, en dat hij of zij er nog gaat aanzitten ook. Ik vind dat hij zich daar geen zorgen over zou moeten maken, het belang van jouw ongerustheid en het feit dat huisartsen deze vraag heel vaak krijgen en er dus veel ervaring mee hebben, moet zwaarder wegen, toch?!

  Misschien is het wel verstandig dat je meer leest over de anatomie van de penis en de testikels, misschien wordt je dan al wat gerustgesteld of juist bevestigd in je zorg gewoon even naar de huisarts te gaan.

  Ik vind www.urolog.nl een goede website met duidelijke uitleg en ook met beschrijvingen van ziekten. Helaas kun er ook geen lichamelijk onderzoek doen, dus daarom eigenlijk altijd naar de huisarts gaan.

  Duidelijk? Ik hoop het. Doei. Suzette.

  Reactie
  #3

  Lees verder op:
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/194540-verschil-in-grootte-testis.html#195728

  Lees ook:
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/175708-verschillende-grootte-teelballen.html

  Reactie
  #4

  Dank je wel! Ik ga de website bekijken en het er dan met mijn vriend nog eens over hebben!

  Reactie
  #5

  Natuurlijk kan er niets met zekerheid gezegd worden, maar de meeste afwijkingen aan de testikels hebben vaak symptomen als pijn, zwelling, roodheid, afwijkend functioneren. Dat neemt niet weg dat jouw vrouwelijke intuïtie 'iets' op het spoor kan zijn. En dat kan echt alleen door een echte dokter onderzocht worden om uit te sluiten en je echt gerust te stellen.

  Reactie
Reageer op: Afwijkende bal, zit iets los
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief