nu weer de rechterbal…

 • #1

  Ik heb vorig jaar een operatie ondergaan voor een varicocele aan de linker bal, maar nu heb ik sinds een aantal weken pijn aan de rechterbal (bal is gezwollen en rood/roze verkleurd). Ik ben er al mee naar de huisarts geweest. Hij dacht aan een ontsteking. Antibioticakuur gehad die niet hielp. Weer naar de huisarts die me ditmaal doorstuurde naar de uroloog. (vandaag geweest). Ik heb weer een (zwaardere) antibioticakuur gekregen en moet een echo laten maken van onderbuik, liesstreek en scrotum.

  Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

  Reageer
  #2

  Is er een aanleiding om aan een ontsteking te denken? Bij mannen in de seksueel actieve leeftijden is de oorzaak namelijk bijna altijd een SOA. Heb je onveilig gevreeën?

  Indien het een steriele epididymitis betreft dan geneest het meestal vanzelf. dan kun je dus rustig afwachten. In dat geval is het voorgeschreven antibioticum onduidelijk.

  Aangenomen dat bij de echo en het lichamelijk onderzoek een torsio testis, een varicocele en een beklemde liesbreuk zijn uitgesloten.

  Reageer
  #3

  Heb je staand de Valsalva maoeuvre uitgevoerd? Dan moet je op de hand blazen om de druk in het balzak te verhogen. Je kunt dan beter een eventuele
  varicocele (soort van kronkelende spatader) voelen als handje vol wormen.

  Reageer
  #4

  een SOA is kan het niet zijn...
  (heb geen onveilige sex gehad).
  die valsalva maneuvre is uitgevoerd door/bij de
  uroloog...

  Reageer
Reageer op: nu weer de rechterbal…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief