Veel ejaculaat

 • #1

  Klinkt vast een beetje bizar, maar als 13-jarige ben ik ooit op kamp geweest en daar hebben we onder m'n vrienden op een avond een wedstrijdje gedaan om ter snelst en ter verst klaarkomen (een jeugdzonde, ik durf het haast niet neer te schrijven, had ook niks te maken met homo zijn of iets dergelijks).

  Toen al vond ik dat ik behoorlijk veel meer "produceerde" dan de rest van m'n vrienden, en dat is in mijn tienerjaren ook zo gebleven.

  Ik lees nu dat veel zaad produceren als "hyperspermie" bekend staat, en eigenlijk ook wil zeggen dat je verminderd tot niet vruchtbaar bent! Weet iemand over welke hoeveelheden we dan praten, want ik maak me hier wel ongerust in.

  Reageer
  #2

  Per ejaculatie wordt ongeveer 3-5ml sperma geloosd. Boven 5,5 ml spreekt men van hyperspermia, maar dat wil meteen zeggen dat er dan ook sprake is van verminderde vruchtbaarheid

  Reageer
  #3

  Ik zit met mijn vrouw in het medisch circuit omdat zwanger worden niet zondermeer lukt. De reden: hyperspermia. Volgens de arts heb je een heel grote kans om onvruchtbaar te zijn boven de 7ml (ik zit op 8). Toch maar even laten checken?

  Reageer
  #4

  Dan toch maar je sperma laten controleren

  Reageer
Reageer op: Veel ejaculaat
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief