(20m) (foto’s) vergrote testikel. Epididymitis, Varicocele of..

 • #1

  Goedendag,

  Voordat ik aan mijn bericht begin wil ik graag aangeven dat ik mij op de stille oceaan bevindt en directe inspectie/behandeling door een uroloog niet mogelijk is voor de komende tijd. Medicatie voor eventuele epididymitis is ook niet aanwezig. Voor het helpen van een diagnosis (en staat/stage daarvan) heb ik foto's toegevoegd. Deze weergeven de grootte van de linker testikel. Helaas staat de balzak redelijk strak op deze foto's. Wellicht kan ik bij latere berichten een duidelijker idee geven als dat moment weer opkomt.

  Al enkele maanden lang zwelt (en krimpt weer lichtelijk) het gebied rond mijn teelbal aardig op, met een hogere voelbare temperatuur in de balzak.

  Deze opzwellende massa is waarschijnlijk de epididymis, waardoor er een grote zachte massa, met een duidelijke kop, middenstuk en staart, rondom de linker teelbal aanwezig is. Deze linker teelbal lijkt inmiddels (helaas) lichtelijk te zijn gekrompen vergeleken met de rechter. Momenteel is deze zwelling rondom de teelbal echter weer groter en voelt het links aardig wat zwaarder, met een vreemde structuur (als een punt) in de staart van de epididymis. Deze verergeren voornamelijk tijdens het werken, dat in een zeer warme (35+ graden) omgeving is en uit zwaar en langdurig werk bestaat waarbij grote druk op mij lichaam dagelijks is.

  Hierdoor zou er meer bloed kunnen doorstromen en/of de druk stijgen.

  Een lange tijd dacht ik last van een spatader (varicocele) te hebben aangezien de pijn lichtelijk was (af een toe een dof gevoel rond de teelbal), samen met de hoge temperatuur, mijn leeftijd en het gebied en textuur waar de grootste zwelling heerst, namelijk boven de teelbal)

  Deze symptomen hebben mij een tijd lang laten denken dat het hierom gaat en aangezien het rond mijn leeftijd vaker aanwezig is en minder zorgelijk is dan andere condities was ik ietwat gerust gesteld.

  Echter, omdat de epididymis nu best wat opzwelt en de doffe pijn wat langer aanhoudt dan normaal is dat weer veranderd. Echter, 1-2 uur na het werk verminderd deze zwelling en voel ik qua pijn niets. Wel blijft de grote zachte massa.

  Verder; als ik lichtelijk in mij linker teelbal, in de buurt van de epididymis knijp voel ik ook weer een lichtelijk doffe pijn. Geen harde punten of andere indicaties van teelbalkanker.

  Ook zijn er geen doorschijnende massas zichtbaar vanuit mijn oogpunt, of andere symptomen van vloeistof in de balzak.

  Al in al kan ik dat als zeevarende moeilijk inschatten, en hoop ik dat een expert mij kan helpen met het diagnosticeren, de risico's en gevaren duidelijk kan maken en de volgende handelingen aan kan geven, ook al ben ik ver van huis. 

  Verder wil ik graag aangeven dat ik graag antwoord geef op vragen over de condities, symptomen, situaties en andere informatie die u nodig heeft om de situatie te verduidelijken. Het is makkelijk om dat te vergeten.

  Voor vertrek, inmiddels 4 maanden geleden, had ik bij mogelijke symptomen van epididymis of een varicocele niet verder doorgedacht, waardoor, in geval van een epididymis, de kans van een tijdige behandeling met medicatie waarschijnlijk niet meer mogelijk is. Mocht het echter een varicocele zijn zal de rust ietwat terugkeren, aangezien hier behalve een operatie geen behandeling voor zal zijn. (Aanname)

  Verder wil ik ook aangeven dat bij mijn vorige medische keuring (door corona geen fysieke examinatie) uit een urinetest een hogere concentratie eiwit aanwezig was. Dit is de tweede keer, 4 jaar geleden had ik dat ook. Ik weet niet of dat kan helpen. 

  Hopelijk kan er een betrouwbare diagnosis uit deze informatie gehaald worden. Zoniet, toch bedankt

  Reageer
  #2

  Een diagnose stellen kan zo natuurlijk niet, maar wellicht wel een vermoeden uiten.
  Heb je geen afscheiding uit de urinebuis? Ben je zeevarende? Heb je onbeschermde seks gehad voor het ontstaan van de klachten?

  Reageer
  #3

  je bent zeevarende zie ik net...excuus

  Reageer
  #4

  Hi John,

  Op het zeevarende zijn na is het antwoord op beide vragen nee. In de afgelopen maanden niks daarvan op kunnen merken.

   

  Reageer
  #5

  In principe zou er een (beperkte) apotheek voorraad aan boord moeten zijn. Is die er en is er antibiotica aanwezig?
  Omdat je geen andere klachten had maakt het de kans op een soa gerelateerde ontsteking geringer.

  Reageer
Reageer op: (20m) (foto’s) vergrote testikel. Epididymitis, Varicocele of..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief