Irritatie litteken na circumcisie

 • #1

  Hallo,

  Een aantal jaren geleden een circumcisie uit laten voeren door te strakke (en daardoor irriterende) voorhuid. Eerst partieel, dit had niet het gewenste effect, daarna volledige circumcisie. Ik heb hier afgezien van de eerste dagen natuurlijk, weinig last van gehad. Maar de laatste tijd irriteert het litteken (de rand van mijn voorhuid dus) steeds vaker. Wordt dan rood en voelt ook continu vervelend aan. Ik fietste regelmatig (racefiets + mountainbike) waarna het vaak ook geirriteerd was. Nu na sex en masturberen heb ik standaard 1 a 2 dagen vervelend last en moet ik tegenwoordig al met clobetasol creme de boel een beetje rustig houden. Ik fiets nu nog max 1 keer per 2 weken. Sex en masturberen ook tot een minimum beperkt, maar het blijft een gevoelige plek. Voorstel van de uroloog is om een littekencorrectie uit te laten voeren (zou dus operatie 3 zijn) maar zonder garantie dat het dan beter gaat worden. Daarna is er helemaal geen andere optie meer volgens hem. Je zult begrijpen dat ik enigszins ten einde raad ben. Wie heeft hier ervaring mee of kan hier iets zinnigs over zeggen wat ik het beste kan doen in deze situatie. Alvast dank voor het meedenken.

  Reageer
  #2

  jeetje wat vervelend zeg!  Heb erg met je te doen.

  klopt het dat je nu volledig besneden bent?

   

  en het probleem is dus pas later gekomen?

  Reageer
  #3

  Klopt, nu volledig besneden (3 jaar geleden) maar langzamerhand meer irritatie op het litteken, met name aan rechts aan de bovenkant. Ik heb wel het idee dat dit met name in de hand is gewerkt door het fietsen (schuren in de fietsbroek), wat vervelend genoeg mn allergrootste hobby is. Misschien dat er tips zijn of ervaringsdeskundigen die ook hiermee te maken hebben gehad of dit weten te voorkomen icm fietsen.

  Reageer
  #4

  Ik heb het zelfde als ik dit zo lees. Een paar jaar geleden besneden en sinds een half jaar is de voorhuid rand rood en af en toe rood/geïrriteerd litteken weefsel (stiksels). Ik voel er verder niets van maar dat rode ziet er niet zo mooi uit. Ik fiets heel veel maar had dit verband zelf nog niet gelegd.

  Reageer
Reageer op: Irritatie litteken na circumcisie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief