litteken penis na operatie

 • #1

  Meer dan 10 jr geleden ben ik geopereerd. Voorhuid is wijder gemaakt. Ik had altijd een redelijk hard litteken, vooral zijkant penis. Nu heb ik voorbije maanden paar keer spaanse kraag gehad, ontsteking van rand voorhuid / litteken. Was helemaal opgezwollen paar keer. Ik wist zelfs niet dat je dat nog kon hebben na de operatie. Was erg pijnlijk. Nu heb ik gevoel dat litteken veel harder is geworden erna. Zijkanten penis zit ik met keihard litteken, bijna de grootte van erwt, en ook boven aan penis voel ik harde band (litteken) als ik ruk bijvoorbeeld... Ook zijkant voel ik goed, precies of er zit kei onder huid... Vind ik enorm storend, is ook pijnlijk... Kan hier nog wat aan gedaan worden. Uroloog die me vroeger heeft geopereerd is op pensioen, ik ben bij andere uroloog geweest en die zei enkel dat het een lelijk litteken was. Hij had veel haast, was onbeleefd en had geen tijd om nog iets te vragen. Hij zei dat hij zich niet bezig hield met een ander zijn werk. Nu heb ik veel pijnlijke scheuten ter hoogte van littekens op penis, precies of het is aan het scheuren. Wat moet ik nu doen? Kan je littekens weghalen of zachter maken op penis? Ik heb op een halve cm van mijn eikel een harde band over hele penis (litteken) en aan de zijkanten harde grote knobbel (litteken)... Voel ik nu nog veel meer dan vroeger... Vroeger had ik die band niet, en die zijkanten waren niet zo erg. Hoe kan dat nu plots zoveel erger zijn?

  Reageer
  #2

  Ik denk dat een besnijdenis zo'n beetje de enige optie is

  Reageer
  #3

  Ik heb mijn voorhuid laten verbreden om geen besnijdenis te moeten hebben.   Mijn voorhuid kan perfect van mijn eikel, glijdt er meestal gewoon vanzelf af dus daar zit het probleem niet.   Als ik erectie heb is voorhuid altijd van eikel, in slappe toestand is voorhuid bijna ook altijd van eikel.   Dus lijkt me besnijdenis niet nodig.

  Reageer
  #4

  Maar je hebt nou wel klachten en problemen....

  Reageer
  #5

  Probleem is vooral het pijnlijke litteken, het is precies groter en harder geworden...

  Reageer
  #6

  Je kunt nog eens naar een andere uroloog gaan voor een second opinion

  Reageer
  #7

  Ik ben al naar andere uroloog geweest, ik heb geen zin om nog eens afgesnauwd te worden.   Ik heb gevoel dat men zich niet wil uitspreken over een operatie die uitgevoerd is door andere uroloog.   Zoals mijn laatste uroloog zo vriendelijk zei: "ik hou me niet bezig met een ander zijn werk".   Maar hij zei ook dat het een groot en lelijk litteken was.   Ik zou graag het litteken verminderen, zachter maken...   Daarvoor moet ik niet bij een uroloog zijn, ik zou graag weten bij wie ik daarvoor moet zijn...

  Reageer
  #8

  Hoi,

  Toevallig las ik je topic, een plastisch chirurg misschien? Die hebben vaak veel ervaring in het wegwerken of mooier maken van littekens.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor uw reactie, ik had ook al aan plastisch chirurg gedacht.   Maar ik heb er veel over opgezocht, niks over gevonden.   Het gaat niet over een littekeken mooier maken maar vooral over een hard litteken zachter maken zodat het geen bult nog is.   Ik zou niet weten naar welke plastisch chirurg ik daarvoor moet gaan en of die plaats wel geschikt is om te bewerken.

  Reageer
  #10

  Je zou je huisarts kunnen vragen of die daar wat over weet.

  Of vrijblijvend eens mailen naar ziekenhuizen of klinieken waar veel cosmetische operaties gedaan worden. Dan kom je misschien wat meer te weten wat je mogelijkheden zijn en waar je eventueel terecht kunt.

  Of bij je zorgverzekering, dan weet je ook gelijk wat er eventueel vergoed zal worden.

  Reageer
  #12

  Of er, en wat er aan gedaan zou kunnen worden zal toch beoordeeld moeten worden door de plastisch chirurg

  Reageer
Reageer op: litteken penis na operatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief