Voorhuid plakt vast aan eikel

 • #1

  Ik ben 2 jaar terug naar de huisarts gegaan vanwege een te nauwe voorhuid. Hier heb ik een zalf voor gekregen waardoor de voorhuid wat opgerekt werd. Nou heb ik verder geen problemen met de voorhuid over de eikel krijgen om de boel goed schoon te houden, maar soms plakt de voorhuid wat aan mijn eikel. Dit is niet echt pijnlijk maar vroeg me toch af of dit normaal is. Ook heb ik een keer een zalf moeten gebruiken voor een schimmel. De schimmel komt soms terug. Het ziet er rood uit en jeukt een beetje. Gaat vaak vanzelf weer weg. Anders smeer ik er weer wat zalf op. Kan ik het vastkleven en de jeuk en de roodheid (schimmel?) Ook voorkomen? Ik wordt namelijk gek van alle zalfjes 😉

  Reactie
  #2

  Het kan door een schimmelinfectie komen maar ook door de zalf

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de reactie.
  Als dit antwoord te lang is heb ik even een samenvatting (TLDR) onderaan gezet.

  Ik heb zonder voorbehoedsmiddelen seks gehad met mijn vriendin die vaker last had van een vaginale schimmelinfectie. Nadat wij geen seks meer hadden en ik van de huisarts zalf had meegekregen voor mijn schimmel is het volledig weg gegaan. Nu een half jaar later begint het weer. Is het mogelijk om het terugkomen te voorkomen?

  Ook vroeg ik mij af of dit kan komen door een onderliggend probleem. Hier komt even een waslijst met problemen.

  Ik ben 20 jaar, ik rook en heb vaker huidproblemen op mijn hoofd. Ik kreeg een droge rode huid met schilfers tussen mijn wenkbrauwen en naast mijn neusvleugels. Ook had ik last van schilfering op mijn haargrens van mijn hoofd. Hiervoor ben ik naar de huisarts gegaan en zij hebben mij hiervoor een schimmelcrème voorgeschreven. Dit werkt geweldig, maar na een paar maand geen gebruik van de creme komt het weer terug.
  Ik ben eerder bij de huisarts geweest met de klacht dat ik het erg snel warm heb. Wanneer mensen lekker genieten van de zon zit ik te zweten voor een ventilator. Ik heb hiervoor een hartflimpje gemaakt en mijn bloeddruk werd gemeten. Dit was allemaal oke en de toen nog kinderarts gaf mij het advies om op momenten wanneer ik er last van heb dextro te nemen. (Snel werkende suikers dus) ook zei de kinderarts dat sommige mensen het nou eenmaal wat sneller warm hebben.
  Op sommige momenten heb ik het gevoel dat er allemaal naaldjes worden geprikt in mijn bovenlichaam (borst, rug en gezicht).

  Ik heb zelf wat research gedaan op internet en kwam meerdere keren vergelijkbare symptomen tegen die bij diabetes passen. Is het gek om mij hierop te laten testen? Als dit namelijk het geval is dan verklaart dat het advies om dextro in te nemen en waarom ik vaker last heb van schimmels.

  Samenvatting: ik heb eerder last gehad van schimmels die na behandeling weer terugkomen. Kan ik dit voorkomen?
  Ook heb ik andere klachten die na eigen research lijken op symptomen die passen bij diabetes. Nu ben ik vaker bij de huisarts geweest en zij hebben dit nooit aangegeven als mogelijkheid. Is het gek om te vragen om dit te laten testen?

  Bedankt voor uw tijd!

  Reactie
  #4

  Schimmelinfecties kunnen vaker terugkomen. En eigenlijk is er niets aan te doen

  Het is niet gek om de huisarts te vragen je bloedsuikerwaarden te controleren.

  Reactie
Reageer op: Voorhuid plakt vast aan eikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief