pijn na besnijdenis

 • #1

  Ik ben 2 dagen geleden besneden in verband met voorhuid vernauwing. Ik heb nu een extreem gevoelige eikel en er komt nog steeds wondvocht en etter aan de achterkant van de penis weg bij het randje van de hechting.

  Is hier iemand die hier wat meer over kan vertellen hoe het normaal gesproken verder afloopt in de komende dagen?

  Bedankt!

  Reageer
  #2

  Na de ingreep is het verstandig het de rest van de dag rustig aan te doen.
  Na het plassen dient u het verband te verschonen. Hiertoe hebt u een recept voor verbandmateriaal meegekregen. De volgende dag mag u weer douchen, geadviseerd wordt 2 maal daags te baden in lauw-warm water. U zult enkele dagen niet kunnen werken. Geadviseerd wordt twee weken niet te sporten en te zwemmen en normaal ondersteunende onderbroeken (geen boxershorts) te dragen.
  U mag geen geslachtsgemeenschap hebben gedurende 6 weken. Na de ingreep kunt u enkele dagen een pijnlijk gevoel houden. Om deze te bestrijden kunt u paracetamol tabletten nemen. ook kunt u enkele dagen een branderig gevoel hebben tijdens het plassen; bij doorplassen verdwijnt dit gewoonlijk weer. Op de plaats van de hechtingen kunnen korstjes ontstaan, die kunnen gaan schrijnen.
  De mogelijke complicaties beperken zich bijna altijd tot de wond. Er kan een nabloeding optreden die zich kan uiten in een bloederig verband of een bloeduitstorting onder een hechting. Soms treedt een wondgenezingsstoornis op in de vorm van infektie of abces. Indien de pijn steeds erger wordt, er pus of bloed uit de wond komt, de penis steeds dikker wordt of u koorts krijgt boven 38,5oC moet u kontakt opnemen met uw uroloog.

  Reageer
  #3

  Het is verstandig om het op de dag van de ingreep wat rustig aan te doen.
  Na de ingreep kan de eikel wat rood/ blauw en gezwollen zijn. Dit verdwijnt in de loop van de week. U kunt enkele dagen een pijnlijk gevoel houden, waarvoor u een pijnstiller kunt slikken. De verpleegkundige zal het verbinden met zalf voordoen. Op de plaats van de hechtingen kunnen korstjes ontstaan.

  Leefregels na de ingreep: De avond na de operatie mag u het verband verwidjeren. Douchen is toegestaan. Gedurende 2 weken niet zwemmen. Vastzittende gazen niet lostrekken, losweken met water.

  Belangrijk!
  Neem contact op met de behandelend arts wanneer: de pijn erger wordt; er pus of bloed uit de wond komt; de penis gezwollen blijft; er meer dan 38 graden koorts is.

  Reageer
  #4

  nou dan geloof ik dat het allemaal wel erg redelijk verloopt.

  alleen dat pus maar dat word geloof ik ook al minder.

  bedankt voor deze antwoorden

  gr

  Reageer
Reageer op: pijn na besnijdenis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief