herstel na besnijdenis

  • #1

    Ik ben nu 10 dagen geleden besneden en de ingreep zelf is wel goed verlopen. Alleen voel ik nu al ongeveer een week geen enkele verbetering qua gevoeligheid/pijn. Ik zie ook nog steeds wondjes zitten op de eikel, waar de voorhuid ook verkleefd zat.

    Ik doe 2-3x per dag baden in badedas om ontsteking tegen te gaan en doe er daarna een vettig gaasje met verbandje om. Als ik dat later weer eraf haal zit m'n eikel vol met korstjes en een beetje wondvocht. Bewegen gaat ook nog niet echt, ik zit de hele dag met een losse trainingsbroek thuis en een beetje rondlopen gaat wel, maar als ik even een broek aan moet en wat rondloop, is dit niet echt lang vol te houden.

    Afgelopen week heb ik gelukkig vrij gehad, maar morgen moet ik weer met studie/school beginnen en heb er niet echt vertrouwen in dat dit een succes gaat worden, aangezien ik nauwelijks kan lopen.

    Wat kan ik nog doen om het herstel wat beter/sneller te laten verlopen? Is het normaal dat ik al 7 dagen nauwelijks verbetering voel? En hoe lang hou je normaal het verbandje erom?

    Reageer
    #2

    mijn vraag is waar ben jij besneden? in een ziekenhuis of een besnijdenis centrum.als ik dit lees zit er iets niet goed en zou ik zo snel mogelijk contact opnemen met de dokter die jouw besneden heeft.

    Reageer
    #3

    Ik ben besneden in een kliniek. Ik ben ook afgelopen vrijdag nog langs mijn huisarts geweest waar me gezegd werd dat het er op zich goed uitzag en dat ik gewoon nog even het verbandje erom moest houden en baden in badedas.

    Reageer
    #4

    Het verband is normaliter iets voor 3 dagen.
    Daarna is het belangrijk om je penis goed droog te maken na het douchen of baden. Ik raad je ook aan om nog maar even niet naar school te gaan.
    Ik zou morgenochtend inderdaad maar even contact opnemen met de kliniek. Heb je geen antibacteriƫle zalf meegekregen?

    Reageer
    #5

    Nee, ik heb geen zalf meegekregen, het advies van de kliniek was badedas gebruiken en ongeveer een week een verbandje erom.

    Toen ik net het verband verwisselde zag het er naar mijn mening opeens al wat beter uit. Geen korstjes en een stuk minder wondvocht. Verder kan ik ook wel goed de eikel aanraken op twee plaatsen na; zeg maar aan de onderkant aan beide zijden van het toompje zijn nog wondjes te zien en zijn nog behoorlijk gevoelig. Ik denk dat dit de plaatsen zijn waar de voorhuid flink vastzat.

    Ik ga morgenochtend idd nog even langs de dokter of bel evt met de kliniek.

    Is het beter voor de wond om het verband eraf te houden of is het toch beter het er nog om te houden?

    Reageer
    #6

    Ik kan dat zo natuurlijk moeilijk beoordelen. In principe zou het zonder verband moeten kunnen. Het is 10 dagen geleden. Zorg wel dat je je penis goed droog dept na het wassen/douchen/baden.

    Reageer
    #7

    Hoe oud ben je eigenlijk en wat is de reden dat je besneden ben geworden?

    Reageer
    #8

    Ik ben 24 en besneden omdat mijn voorhuid niet volledig terug kon over de eikel en ook verkleefd zat.

    Het gaat onderhand wel redelijk. Het grootste gedeelte van de eikel is niet echt meer gevoelig op 2 plekjes na. Die zitten aan beide zijden van het toompje aan de onderkant zeg maar (waar de voorhuid verkleefd zat denk ik). Die twee wondjes zijn nog niet helemaal dicht en komt ook nog een beetje wondvocht uit. Wat kan ik het beste doen om deze ook zsm te laten genezen zodat er een laagje overheen komt? Gewoon verband erop laten of eraf? Als ik thuis ben kan ik bijvoorbeeld wel zonder verband, maar als ik weg ga is dit stuk vervelender.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het beste is denk ik zonder verband zoveel als mogelijk. Dat bevordert de genezing. Blijf wel nog de badedas gebruiken.

    Reageer
    #10

    Okee, bedankt voor je advies.
    Er zijn nu korstjes gevormd op die wondjes, waardoor het nauwelijks meer gevoelig is gelukkig en ze niet meer open zijn :). Het ziet er alleen niet al te fris uit, maar dit is niet echt een probleem toch? Het is niet ontstoken verder bijvoorbeeld.

    Reageer
    #11

    Het probleem is nu een beetje dat er wel korstjes vormen (wat denk ik een goed teken is?), maar als ik het dan schoonmaak in badedas of even douche, dan zijn de korstjes eraf en is de wond weer open. Wat kan ik hier het beste mee doen?

    Reageer
    #12

    Die korstjes is inderdaad geen probleem.
    Stop dan maar met de badedas en douche alleen maar. Het zal nog even tijd nodig hebben. Het is wel belangrijk dat je je penis schoon houdt.

    Reageer
    #13

    je moet er wel aan denken dat je 3 a 4 weken geen seks mag hebben.d.w.z. niet rukken en neuken.pas na een half jaar zie je het resultaat dan is het litvoorming ook haast niet zichtbaar meer.wat ik na mijn besnijdenis heb gedaan nadat het goed genezen was me eigen 3 a 4 keer per week aftrekken om een mooi litteken te krijgen.

    Reageer
    #14

    [quote]me eigen 3 a 4 keer per week aftrekken om een mooi litteken te krijgen.[/quote] Daar zal het litteken niet mooier van worden. Je motivatie om dat te doen zal toch wel een andere geweest zijn.

    Reageer
    #15

    Je motivatie om dat te doen zal toch wel een andere geweest zijn. ja onder andere dat je klaarkomt.dat is logisch tandor.

    Reageer
Reageer op: herstel na besnijdenis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief