Tampon – anus

  • #1

    Dag dokter,

    Als man draag ik soms een tampon (Tampax) in mijn anus. Dit is voor mij psychologisch redelijk belangrijk, waarom weet ik niet.

    Kunt u mij vertellen als hier risico's aan verbonden zijn, hoeveel deze te verversen en / of tips hieromtrent?

    Bedankt

    Reageer
    #2

    Op de allereerste plaats is het slecht om een tampon in je anus te stoppen.
    het droogt namelijk de slijmvliezen van je rectum uit. Daarnaast is een tampon een verzamelplaats en broeinest van bacteriën.

    De vraag is waarom je een tampon gebruikt. Als je die vraag kunt beantwoorden kun je kijken of er andere mogelijkheden zijn om aan die behoefte te voldoen.

    Reageer
    #3

    De reden dat ik deze gebruik is omdat ik me zo 'vrouw' voel ... het idee om mij zo vrouw te voelen (maandelijkse periode) brengt mij rust. Ik weet het, er zijn 'andere' mogelijkheden meer dit is er voor mij alvast eentje van.

    Reageer
    #4

    Je zou kunnen overwegen om een butt plug te gebruiken. Dat heeft in ieder geval minder risico's dan een tampon.

    Reageer
    #5

    Ik vermoed dat een buttplug niet hetzelfde gevoel zal geven. Het als man gebruiken van tampons komt veel vaker voor dan je waarschijnlijk denkt. De tampon stimuleert de prostaat en geeft daardoor een fijn gevoel. Daarnaast geeft het gebruik van een tampon ipv een buttplug een extra ondeugend gevoel wat de stimulatie versterkt.
    Het punt van de bacteriën wat Tandor noemt, zie ik niet. Ik zie althans niet waar dit zou afwijken van een tampon in de vagina. Dit lijkt mij dan ook een kwestie van normale hygiëne in acht nemen bij het inbrengen van de tampon en het regelmatig verwisselen (meestal zo om de 8 uur). Het uitdrogen van het rectum is een groter risico. Hier zijn een aantal trucs voor om dit risico te verkleinen. Ten eerste moet je voorkomen dat je de huid van je anus beschadigd bij het inbrengen beschadigd door vaseline of glijmiddel aan te brengen voor het inbrengen. Een "applicator' voor de tampon, zoals tampax die heeft, helpt ook tegen het beschadigen van je anus bij het inbrengen. De plastic huls werkt daarbij beter dan de kartonnen in mijn ervaring. Die plastic applicator heeft nog een voordeel, maar daar kom ik zo op.
    Het tweede punt is de uitdroging. Er zijn 3 mogelijkheden om daar wat aan te doen:
    1. Zorgen dat je de tampon lang genoeg inhoudt. Er vormt zich een slijmlaagje rond de tampon dat verdere opname van vocht tegenhoudt en het ook mogelijk maakt om de tampon te verwijderen zonder daarbij je rectum te beschadigen. Als je de tampon er echter uittrekt voor dit slijmlaagje zich volledig gevormd heeft, zal je interne weefsel nog aan de tampon kunnen kleven met alle vervelende gevolgen bij het verwijderen vandien. Om dezelfde reden moeten vrouwen ook geen zwaardere tampon dan nodig gebruiken overigens.
    2. De tampon vochtig maken voor je deze inbrengt. Hier komt de plastic applicator om de hoek kijken. Die maakt het namelijk mogelijk om wat warm (rond de 38 graden) water in de huls te laten lopen, terwijl je de tampon dan nog steeds zonder probleem kunt inbrengen. Doordat de tampon al vochtig is, zal deze minder snel aan het weefsel van je rectum kleven en kun je deze dus sneller verwijderen. Daarnaast voorkomt dit uitdroging van je rectum volledig
    3. Water inbrengen in je rectum voor je de tampon inbrengt. Hier kun je bijvoorbeeld een spuitje met water voor gebruiken. Er zijn ook mannen die hier ijsklontjes voor gebruiken. Ik weet niet hoe verstandig dat laatste is, want ik kan me voorstellen dat je darmflora niet persé zit te wachten op die plotselinge temperatuurdaling. Als je voor deze methode gaat is 2 klontjes de max om bevriezingsverschijnselen te voorkomen.

    Hopelijk heb je hiermee de informatie die je zocht. Verder zou ik me niet teveel zorgen maken over je "afwijking" en er gewoon van genieten.

    Reageer
    #6

    In het rectum zitten toch echt andere bacteriën dan in de vagina... Gevaarlijke tips die het worden gegeven. De darmflora van het rectum is niet ingericht op het inbrengen van attributen. Ook voor de peristaltiek van e darm is dat niet goed. Ook water inbrengen in het rectum is geen goed idee, omdat het invloed zal hebben op de darmflora en de noodzakelijke aanwezige bacteriën in het rectum.

    Reageer
    #7

    De eerste keer deed het heel erg veel pijn en sindsdien heb ik het nooit meer geprobeerd. Ook al heb ik er altijd behoefte naar

     

    Reageer
Reageer op: Tampon – anus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief