uitvallen benen

 • #1

  hoi ik heb een vraag

  ik ben een moeder van 35 jaar

  al sinds ik kind was heb ik last van mijn benen

  vroeger werd dit afgedaan als groei pijnen nu weet ik wel beter

  de pijn in mijn benen is begonnen met krampen in mijn kuiten door deze krampen werden mijn benen zo verstijfd dat ik niet kon lopen en als ze mijn dan eindelijk uit bed hadden dan liep ik voetje voor voetje dit duurde best lang voor mijn benen weer steeds soepeler werden en dan was het over tot ik weer een aanval van krampen kreeg de huisarts van nu zeg dat het botvliesontsteking is

  nu jaren later heb ik neg steeds regelmatig last van krampen in mijn kuiten alleen nu heb ik geen verstijfd gevoel maar een dood gevoel net of het verlamd is ik heb dan ook totaal geen kracht in mijn benen dit gebeurd in mijn slaap

  maar ook als ik gewoon op ben en boodschappen doe en te lang stil sta dan krijg ik last van mijn onder rug wat vrij pijnlijk is het is dan net of er iets af gesloten word waardoor het gevoel uit mijn benen trekt en ik niet kan blijven staan omdat ik geen kracht heb

  ben al geregeld door een scan en zo geweest en hernie is uit gesloten

  nu beinvloeden deze klachten ook mijn dagelijkse bezig heden mijn werk en ik werk al op een sociale werkplaats autorijden boodschappen doen

  er is al wel vast gesteld dat ik een tunnelsyndroom aan mijn handen/polsen heb ook heb ik chronische pees ontstekingen

  alleen mijn benen ik weet niet wat daar mee aan de hand is ik loop (als ik kan lopen ) er al heel mijn leven mee
  het rare is dat het komt en ook weer over gaat soms is het met een uurtje al weg soms duurt het een paar dagen
  het ergste vind ik dat nu ik niet weet wat er aan de hand is ik er niks aan kan doen

  en een dagje met de kinderen naar een pretpark ofzo is uit gesloten daar ik dan op mijn tanden moet bijten voor de kinderen en ik daarna een aantal dagen weer plat lig

  ik weet niet wat ik hier mee aan moet of waar ik met deze klachten heen moet

  misschien dat u mijn op weg kan helpen

  met vriendelijke groeten,

  mireille

  Reageer
  #2

  Overweeg claudicatio intermittens oftewel etelagebenen:

  De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de beenspieren. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) kan de bloedtoevoer en daarmee het aanbod van zuurstof aan de beenspieren wel 5 keer zo groot worden. Slagaderverkalking (atherosclerose) kan vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken. Door de vernauwing kan de bloedstroom onvoldoende toenemen bij inspanning. Er ontstaat dan zuurstoftekort. Door dit zuurstoftekort krijg je pijn in het been.
  Als gevolg van slagaderverkalking in de vaatwand kan er een vernauwing ontstaan in een slagader. Door de vernauwing kan er minder bloed door het vat stromen dan er bij inspanning nodig is. Dit brengt de zuurstofvoorziening naar de benen in gevaar. In de spieren vindt een stofwisselingsproces plaats waarbij zuurstof gebruikt wordt. Bij een tekort aan zuurstof produceren de spieren tijdens dit proces verzurende afvalstoffen, die een krampende pijn in de spieren veroorzaken. Deze klacht noemen we etalagebenen. De oorzaak ervan is een vernauwing of afsluiting van de grote en middelgrote slagaders van de benen. Pijn bij het lopen is het belangrijkste verschijnsel bij etalagebenen. De plaats waar de patiënt de pijn voelt, zegt iets over de plaats waar de slagader is vernauwd.

  Pijn bij het lopen is het belangrijkste verschijnsel van claudicatio intermittens. De plaats waar u de pijn voelt zegt iets over de plaats waar de vernauwing is. Door de pijn bent u minder beweeglijk. Veel patiënten met claudicatio intermittens voelen zich minder energiek, zijn vaak emotioneler en slapen slechter. Zij voelen zich beperkt in hun (dagelijkse) activiteiten, vooral wat betreft werk, huishoudelijke, sociale en vakantie-activiteiten.
  Andere klachten van een vernauwing kunnen zijn:
  koude voeten, ontbreken van onderhuidse vetlaag, verlies van haar op voeten en tenen, verdikte teennagels (vaak met schimmel-infectie) en vertraagde nagelgroei. Als gevolg van een slechtere doorbloeding kan uw been bleek worden wanneer u het optilt en kan het rood verkleuren wanneer u het been laat hangen.

  Etalegebenen of Claudicatio intermittens is een verschijningsvorm in de benen van atherosclerose, een chronische gegeneraliseerde ziekte van het arteriële vaatstelsel.

  Reageer
  #3

  Een conversiestoornis is ook niet uit te sluiten. Als de "benen echt niet willen" kan er sprake zijn van onbewust verzet tegen de dingen die je allemaal moet doen.
  Ik ga er hierbij vanuit dat je neurologisch en internistisch volledige bent onderzocht en gezond bevonden bent...

  Reageer
  #4

  Halo Marc!

  Ik zie en lees en voel dat u verstand hebt van de gestelde vraag van mireille.

  Ook ik heb hier last van maar in erstige vorm. Dit door 2 ongelukken. Ik ben afgelopen jaar 2015 " 2x van achter aangereden.
  Volledig beperkt verklaard.
  Somatische aandoening(conversiestoornis ) en ptss.
  Ik heb wel 4 keer neurologische onderzoeken gehad in verschillende ziekenhuizen. Mri scan gehad, ctscan, van lumbale, torax en van de cervicale .
  Hun zeggen niets te zien. Mijn gevoel zegt iets anders.
  T zelfde verhaal als mireille maar dan met psychogeenstotter spasme en verkrampingen aanvallen. Dit gaat door de linkse kant van mijn lichaam.
  Daarbij ernstige whiplash nu aan beiden kanten. Heb logopedie fysiotherapeut haptotherapie .
  Helpt 5 %.de rest is leren mee omgaan.
  En een hoop ellende

  Reageer
Reageer op: uitvallen benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief