Chiropractor of ortho manueel arts?

  • #1

    Hallo allemaal.

    Ik heb een flinke lijst met klachten.
    Ik ben vele dokter afgelopen en niemand weet wat het is.
    Ik ga nu weer bloed laten prikken en weer terug naar de neuroloog. Maar nu noemde een dokter de chiropractor of ortho man art.
    Welke is het meest geschikt voor neurologische klachten?
    Ik heb nu een afspraak gemaakt bij de chiropractor voor volgende week, maar weet niet of ik het moet afzeggen voor een ortho man arts.
    Wat denken jullie?

    Reageer
    #2

    laat de afspraak maar staan, laat hij er maar naar kijken en zijn mening geven en eventueel behandeling.
    heb zelf zeer goede ervaringen met Chiropractor.
    succes en beterschap,
    Brenda

    Reageer
    #3

    Dank je.

    Er zijn dus geen hele grote verschillen tussen die 2?
    Als blijkt dat ik beter bij de ortho man arts had kunnen gaan vind ik het een beetje zonde van mijn tijd en geld.
    Vooral van mijn tijd. Al die wachtweken tussendoor...

    Reageer
    #4

    Beiden werken complementair en niet evendence based. Er valt geen objectief advies te geven. Ik denk dat iedereen hier een andere mening over zal hebben. Of je deze meningen allemaal op gelijke waarde kunt schatten, acht ik niet aannemelijk.

    Reageer
    #5

    [i]Chiropractie omvat de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegingsapparaat, voornamelijk de stoornissen die betrekking hebben op de wervelkolom. Chiropractie is een aanvullende discipline bij de traditionele geneeskunde en moet niet als een alternatief daarvan worden beschouwd. Een chiropractor is een ‘professional’ die in verschillende landen, waaronder vele lidstaten van Europa (onder andere België, Engeland, Zwitserland en de Scandinavische landen), een bij de wet erkend beroep uitoefent. De chiropractor heeft daar de status van zorgverlener in de eerstelijnszorg en heeft een onafhankelijke behandelingsbevoegdheid zoals die van een arts of tandarts.
    In Nederland is het nog steeds een vrij beroep, dat valt onder de noemer ‘alternatieve of complementaire geneeskunde’ en tot op heden is het beroep niet officieel door de overheid gereguleerd en erkend. Met de oprichting van de Stichting Chiropractie Nederland (SCN), een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsbevordering en bewaking van de uitoefening van chiropractie in Nederland, probeert men in navolging van de volgens de wet BIG gestelde eisen te werken. Het beroep van chiropractor en zijn vakgebied worden transparanter gemaakt voor de patiënt en werkers in de gezondheidszorg door nauwkeurig alle kwaliteitseisen vast te leggen en te omschrijven. De kwaliteit van bij de SCN geregistreerde chiropractoren wordt door de Stichting Chiropractie Nederland periodiek gecontroleerd. De herregistratieperiode bedraagt een tijdvak van vijf jaar.[/i]
    http://www.nca.nl/

    OrthoManuele Geneeskunde is een medisch specialisme dat zich richt op de behandeling van klachten van, of gerelateerd aan het bewegingsapparaat. In veel gevallen is de arts in staat de klachten te verhelpen, zonder operaties of ziekenhuisopname. Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiënten weer in staat pijnvrij te bewegen. Anders dan bij manuele therapie wordt de behandeling uitgevoerd door een regulier opgeleide arts. Deze heeft zich na zijn artsexamen gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met houding en beweging. Van oorsprong zijn er twee technieken in de OrthoManuele Geneeskunde: manipulatie (methode Eindhoven) en orthomanipulatie (methode Sickesz).
    Artsen OrthoManuele Geneeskunde met een erkende opleiding staan ingeschreven in het Register OrthoManuele Geneeskunde. De artsen, inmiddels zo’n 160, voldoen aan standaardeisen ten aanzien van kwaliteit en aantallen patiënten. Ook houden zij de ontwikkelingen in hun vakgebied bij door regelmatige nascholing.
    http://www.nvomg.nl/pati%C3%ABnten-informatie/orthomanuele-geneeskunde-omg.html

    Reageer
    #6

    Dank je voor je uitgebreide antwoord.
    Het medische circuit heb ik al doorlopen en zit ik nog in, maar wil iets"alternatiefs proberen omdat de artsen niks kunnen vinden.
    Maar bij de volgende klachten, waar kan ik dan het beste een afspraak maken. De ortho manueel arts, of de chiropractor.

    - Mensen niet kunnen plaatsen. Of hun verhaal, relatie met mij niet meer weten. Bijvoorbeeld collega’s van een andere locatie waar ik een keer mee gewerkt heb.
    - Drukkend in mijn hoofd. Alsof er een zak zand op mijn hoofd ligt.
    - Niet kunnen focussen. Alles zien als 1 wazig geheel. Ik zie het wel, maar kan de dingen niet los van elkaar zien. Bijvoorbeeld. Kussen met stipjes zie ik niet zoals het is. Ogen weten niet waar ze heen moeten.
    - Evenwichtstoornissen. Vaak misstappen.
    - Valgevoel.
    - Trillerig. Altijd, maar komt soms opeens heviger opzetten. Wordt dan slap, evenwicht klopt niet meer, bibberig en onhandig met spullen vasthouden en praten.
    - Teveel indrukken kan mijn hoofd niet verwerken.
    - Als iemand wat tegen me verteld kan ik niet focussen op wat ze vertellen, echt luisteren.
    - Kan mensen niet meer aankijken zoals het hoort. Omdat ik niet kan focussen.
    - Vergeet dingen snel.
    - Kan dingen niet terughalen. Bv iemand verteld me iets wat ik vorige week heb gezegd maar weet het zelf niet meer. Herken mensen, maar weet niet waarvan.
    - gedachten worden tijdens het nadenken opeens leeg. Kan dan even niet meer nadenken.
    - Kramp in mijn rechterarm, pink en ringvinger trekken naar elkaar toe. Geen coördinatie.
    - Jeuk, maar weet niet waar. Arm, maar niet de precieze plek.
    - Iets voelen, maar niet weten wat het betekend. Buik. Buikpijn, honger, wc?
    - Voel mijn rechterarm af en toe niet meer. Kan nog alles, maar voel het niet
    - Rechterkant gezicht + mond voelen vreemd.

    Reageer
    #7

    er is met jou veel meer aan de hand dan een chiropractor kan oplossen,
    de chiropractor kijkt o.a. naar de stand van de heupen en waar de wervels niet goed zitten, die kunnen ook een storing in gevoel, evenwicht, hoofd, nek, schouder en rugklachten veroorzaken. ook tintelingen en vreemd gevoel in hoofd en gezicht is mogelijk.
    ook is bekend dat organen kunnen mee doen.
    altijd goed als je weet dat dat de oorzaak niet is, dus je kunt dit laten controleren, maar er is ook meer aan de hand met jou.
    hoe oud ben je, hoelang heb je al klachten en waar ben je al geweest en wat is er precies over gezegd?
    heb je normaal een school kunnen doorlopen of waren er problemen? ben je getest?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #8

    Ik zou deze mevrouw een flinke en lange vakantie adviseren op een heel klein eilandjes waar het heel rustig is met één dik boek, en iedere dag hetzelfde doen om alle overbodige prikkels te vermijden en oude indrukken de tijd en de ruimte te laten verwerkt te worden. Ik denk veel meer aan een psychische oorzaak, en dan met name stress en vermoeidheid. Dat is mijn mening. Bovendien is mevrouw in het medische circuit 'uitbehandeld' wat zoveel betekent als, 'er is niets lichamelijks aan de hand'.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Martin, was het maar zo makkelijk.
    Ik heb een ander topic waarin ik vraag om hulp. Misschien willen jullie die ook lezen.

    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/261403-Radeloos-niemand-weet-wat-er-is-en-ik-weet-niet-meer-wat-ik-moet.html

    Reageer
    #10

    ik ben trouwens 27 jaar.
    De klachten heb ik nu al zeker 1,5 jaar en waarschijnlijk een paar jaar langer. Ik kan het niet terug halen, dus weet niet meet wanneer het begonnen is.

    Reageer
    #11

    Hoi,
    Heb je je vitamine B12 al eens laten testen.
    Groetjes Karin

    Reageer
    #12

    de huisarts heeft me bloed laten prikken. Hij had behoorlijk wat aangekruist. Neem aan de B12 ook. Of is dat niet standaard?

    Reageer
    #13

    Keuze tussen deze twee?
    orthomanuele geneeskunde ...deze wordt toegepast door artsen die een opleiding krijgen bij Sickesz.
    Ik was opgegeven jaren geleden door neurologen én orthopeden, kreeg morfine niets te zien op scans vreselijke pijnen...mijn toekomst was somber en ik wilde niet meer, kon niet meer
    Kwam bij Sickesz, 9 behandelingen.... een wonder? Nee kundigheid
    Ook kon ik een arm niet meer optillen slechts enkele cm's dan gilde ik vd vreselijke (zenuw)pijnen lange weg gehad met fysio en manuele therapie, alsook goudinjectie, niets hielp
    Tijdens mijn behandeling aan rug, werd al door Sickesz geconstateerd dat de pijnen uit nek kwamen...wonder? Nee kundigheid

    it's up to you wat je kiest maar ik zal het wel weten.

    Reageer
    #14

    n.b. naar een kraker zou ik niet snel gaan maar dat is persoonlijk.
    Ik vind dat "eng" , zeker ivm zenuwbeknellingen etc

    hier vond ik wat uitleg
    http://www.mchoensbroeck.nl/faq.html#item1

    Reageer
    #15

    [i]Maria (Mayita) Sickesz was arts en is grondlegger van de orthomanuele therapie. Vanaf de jaren zestig ontwikkelde zij de orthomanuele behandelwijze, een variant op de osteopathie, ook wel "kraken" genoemd. Zij legt hierin de nadruk op veranderingen in de stand van de individuele onderdelen van de wervelkolom, en andere gewrichten binnen het bewegingsapparaat. Deze veranderingen zouden volgens haar pijn, en autonome reacties kunnen veroorzaken. Correctie van deze veranderingen zou tot een vermindering van deze klachten leiden. Sickesz heeft niet in wetenschappelijke peer-reviewed tijdschriften gepubliceerd over deze techniek. 13 december 2010 is zij zestig jaar praktiserend arts. Het woord "kraken" is echter onjuist, men spreekt van corrigeren. In Nederland passen inmiddels ongeveer 65 artsen de orthomanuele behandelwijze toe[/i]

    Reageer
Reageer op: Chiropractor of ortho manueel arts?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief