Temperatuur altijd aan de hoge kant

  • #1

    Hallo,
    Ik heb een vraag over mijn lichaamstemperatuur. Bij mij is mijn lichaamstemperatuur altijd tussen de 37 en 38 graden. Zeker als ik wakker word zit mijn temperatuur rond de 38 graden celcius. Is dat normaal en kan het kwaad? 38 is toch zeker al verhoging/ koorts. De normale temperatuur voor mensen ligt toch tussen de 36 en 37 graden celcius? Ik hoop dat iemand mij gerust kan stellen.
    Groeten Els

    Reageer
    #2

    Voor de mens ligt de normale lichaamstemperatuur tussen de 35,8° en 38° Celsius . Er bestaat een zekere dagelijkse variatie; 's nachts om ca 3 uur is de temperatuur het laagst, 's avonds om ca. 18 uur het hoogst; daarnaast kan bij grote lichamelijke inspanning de temperatuur tot boven de 38,5°C oplopen zonder dat dit abnormaal kan worden genoemd.
    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichaamstemperatuur

    Koorts (febris) of pyrexie is een verhoging van de normale gemiddelde kerntemperatuur van een organisme, vaak ten gevolge van een ontsteking.
    Bij de mens is de 'normale' lichaamstemperatuur ca. 37 °C. Hierin bestaat een niet te verwaarlozen dagelijkse variatie tussen 35,5 à 36 °C vroeg in de morgen (03-05 uur) en 37,5 °C laat op de middag (15-17 uur), bij een normaal werkende biologische klok. Per persoon kan hier ook enig verschil in bestaan. Bij vrouwen is bovendien het tijdstip in de cyclus en een eventuele zwangerschap van invloed. Zo zal een snelle verhoging van 0,5 °C wijzen op het ten einde lopen van de vruchtbare fase van de menstruele cyclus.
    Bij een lichaamstemperatuursstijging tot 37,9 °C spreekt men over subfebriele temperatuur of verhoging, daarboven (38,0 of hoger) van koorts. Deze grenzen zijn arbitrair en niet iedere bron houdt precies dezelfde grenzen aan. De meeste bronnen houden ook aan dat alleen een verhoging van de lichaamstemperatuur die ontstaat door ontregeling van de inwendige thermostaat koorts genoemd wordt.
    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koorts

    Reageer
    #3

    Hallo Els

    Een lichaamstemperatuur van in de 38 graden in de ochtend als je net wakker bent, is volgens mij niet goed.

    Misschien is de thermostaat in je lichaam ontregeld, of heb je een of ander virus of infectie in je lichaam waardoor je lichaamstemperatuur zo hoog is.
    Ik weet niet hoe jij bij jezelf de temperatuur opneemt maar de beste en de betrouwbaarste manier is nog altijd rectaal (tussen de billen)

    Ik raad je aan om toch even langs de huisarts te gaan.

    Gr

    Reageer
    #4

    Hoi,ik heb er ook last van. Lees net dat het door de pil kan komen. Ga ik uit zoeken

    Reageer
    #5

    van mijn homeopatische begeleider begreep ik dat de oorzaak kan liggen in je schildklierwerking.

    Reageer
    #6

    Mijn lichaamstemperatuur was altijd 36.6 's morgens

    Sinds 6 weken ineens 37.3 's morgens.

    Ik ben helemaal nagekeken op infecties en ook een echo van mijn buik gehad ivm buikklachten maar geen resultaat. Geen zwangerschap.

    Ik voel soms warm en heb het ook warmer dan normaal.

    Ik slik al langer de pil dus dat lijkt me ook geen oorzaak.

    De huisarts weet het niet meer. Aankijken en bij veranderende klachten contact opnemen.

    ???

    Reageer
    #7

    Ik zie eerlijk gezegd niet meteen een probleem. 37,3 valt nog steeds binnen de normale lichaamstemperatuur. Dat is geen koorts en ook geen verhoging.

    Reageer
    #8

    @Sandra. Gebruik van de pil bevordert oestrogeendominantie, wat op de kortere of langere termijn klachten kan geven. Bij oestrogeendominantie is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Ook zorgt pilgebruik voor de onttrekking van allerlei voedingsstoffen aan je lichaam, zoals zink, vitamine B en magnesium. Misschien goed om je eens te verdiepen in dit soort zaken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb exact hetzelfde probleem dat sinds begin 2016 mijn temperatuur begint bij 37.3 meestal. 3 min fietsen als een slak betekend al een 37.9. Ik ben extreem moe en als ik 10 a 15 min actief ben dan heb ik ruim over de 38.5. Huisartsen weten geen raad en denken dat het psychisch is. Nu reageerde ik laatst goed op een pil tegen candida. Begon weer te zweten en temperatuur werd 37.1. Echter nu gooid een nare blaas en ook toch een beetje mijn nieren weer roet in het eten.Sowieso had ik al baat bij minder suiker. 1 week gewoon geen ook geen fruit en veel bonen en biologisch of geen vlees en glutenvrij. Nu moet me lichaam eerst daar helaas wel aan gaa wennen en herstellen iig met eten van geen toegevoegde suikers.

    Maar of dit de perfecte oplossing is is voor mij nog niet duidelijk na 2 weken. Maar na 2 jaar thuis en te moe en futloos wil ik alles wel proberen.

    Reageer
Reageer op: Temperatuur altijd aan de hoge kant


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief