Beet van knaagdier

  • #1

    Hoi,

    Gisteren kwam ik een knaagdier tegen in m'n garage waarvan ik denk dat het een huismuis was (grijsbruin, zo'n 14cm incl. staart). M'n moeder klaagde erover, dus ik heb 'm opgepakt en buiten gezet, maar in dit proces heeft het beestje me in m'n vinger gebeten. Geen probleem dacht ik, het is maar een muisje.

    Vanmorgen kwam m'n pa echter een grotere variant (25-30cm incl. staart) tegen in de garage waarvan hij zeker denkt te zijn dat het een rat is. Hij denkt nu dus dat het beestje dat ik gisteren heb buiten gezet een kleintje is van deze rat en mogelijk ziekten meedroeg, daarom denkt hij dat ik misschien best een dokter raadpleeg.

    Ik heb voor alle zekerheid gisteren al de beet in m'n vinger direct ontsmet met Dettol, verder ziet het wondje er nu normaal uit. Wat raden jullie me aan te doen?

    Bedankt,
    Mitchell

    Reageer
    #2

    Bij een rattenbeet ga je toch beter even naar de huisarts. Bij zo'n 10 percent van de rattenbeten raakt de patiënt besmet.

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: Beet van knaagdier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief