Brancard

  • #1

    Ik ben eigelijk gewoon nieuwsgierig, stel je breekt iets aan de achterkant van je lichaam waardoor je niet meer op je rug kan liggen (bijvoorbeeld je stuitje). Wordt je dan op je buik vervoerd met de brancard of mag dat niet? Ik hoorde weleens dat je op je zij vervoerd wordt, maar ik heb ooit me stuitje gekneusd en toen kon ik ook niet meer goed op me zij liggen.

    Reageer
    #2

    Daar hebben ze speciale brancards voor of je wordt idd op je zij vervoerd

    Reageer
    #3

    Wat voor speciale brancards zijn dat? En hebben ze die altijd bij hun in de ambulance?

    Reageer
    #4

    Met een zgn "schepbrancard" kunnen ze je in andere posities op de gewone brancard leggen. En als je niet gefixeerd hoeft te worden, kun je ook op je zij op de gewone brancard liggen. Heb beide meegemaakt, het laatste idd met o.a. een gebroken stuitje😅
    En als je wel gefixeerd moet op je rug,kunnen ze je ook nog platspuiten zodat je wel plat liggen kunt, ook mee gemaakt.

    Reageer
    #5

    En ja, die hebben ze altijd bij zich,want die gebruiken ze ook als de gewone brancard ergens niet kan komen.

    Reageer
    #6

    Interessant! Dus je kan wel op je buik naar de ambulance gebracht worden, maar in de ambulance moet je perse op je rug? Was het niet heel pijnlijk in de ambulance?

    Reageer
    #7

    Het hangt er vanaf wat je denken wat je mankeert.
    Als er verdenking is van een beschadiging aan je rug of nek, moet je gefixeerd worden, nog voor je de ambu in gaat. Omdat er anders risico op verlamming bijvoorbeeld is. Dan scheppen ze je op met de schepbrancard en fixeren je. Dat kan kan pijnlijk zijn,maar daarvoor kunnen ze ook direct pijnstillers geven .
    Ik heb 1x in de ambulance gelegen met mn stuitje, een paar ribben en mn sleutelbeen gebroken, toen mocht ik in de ambulance half op mn zij,nadat ze eerst uitgesloten hadden dat er iets met mn rug was.
    Stuitje had ik al eerder gebroken gehad,dus dat kon ik ze zelf al vertellen dat dat hetzelfde voelde

    Reageer
Reageer op: Brancard


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief