Klacht bij huisarts indienen of niet?

  • #1

    Hallo,

    Ik had na een operatie hechtingen zitten die ik na 2 weken bij de huisarts eruit moest laten halen. Ik had expres afspraak gemaakt bij de huisarts zelf en niet bij de assistent, omdat ik angst heb om hechtingen te laten verwijderen en omdat ze best strak zaten.
    Uiteindelijk kwam de assistent en die zei: dit moet de assistent doen en niet de huisarts. Oke, prima. Ze zag de hechtingen zitten en zei ik weet niet of ik ze eruit ga krijgen. Het is niet gelukt. Ze heeft bij 3 hechtingen ze uitstekende draadjes tot aan de knoopjes eraf geknipt en op de plek waar 1 hechting zat, heeft ze de hechting kunnen verwijderen, alleen het knoopje zat onder mijn huid en kreeg ze er niet uit. Ze raadde aan om het ziekenhuis te bellen en daar de rest van de hechtingen te verwijderen.

    Vandaag kon ik er terecht. De doktersassistente was boos over hoe ze het bij de huisarts hadden gedaan. Ze had liever gehad dat ze assistent mij al doorstuurde naar het ziekenhuis en niet zelf gepruts had. Zelf kreeg ze de hechtingen er voor geen mogelijkheid uit. Uiteindelijk met hulp van een orthopeed gelukt. Maar het was geen prettige ervaring, ze moesten extra wondjes maken (zonder plaatselijke verdoving want ik ben er allergisch voor) en de doktersassistent moest heel hard aan mijn huid trekken, zodat de orthopeed de hechtingen eruit kon halen. In totaal zijn ze een uur ermee bezig geweest.

    Is het dan verstandig om een klacht in te dienen bij de huisarts? Of denken jullie dat ze er weinig mee doen?

    Reageer
    #2

    Je kunt het bij de huisarts ter sprake berengen, maar zullen daar weinig mee doen, ze kunnen er ook niks meer aan of mee doen.

    Reageer
    #3

    Daarbij, als de knoppjes onder de huid zaten, had het ziekenhuis sowieso niet de huisarts de hechtingen er uit moeten laten halen. Normaal worden onderhuids oplosbare hechtingen gebruikt.

    Reageer
Reageer op: Klacht bij huisarts indienen of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief