Droge hoest / kokhalzen / stikken

  • #1

    Hoi,
    Ik heb nu al sinds 2 weken een droge hoest die steeds erger word. Het begon als een normale kriebelhoest maar nu zijn de hoestbuien zo heftig dat ik vaak moet kokhalzen en moet snakken naar adem.
    Deze aanvallen heb ik vooral snachts heel vaak. Vaak om de 30 minuten. Hierdoor heb ik ook last van m’n kaken, nek en ribben.

    Afgelopen vrijdag ben ik naar de huisarts geweest. Hij heeft naar m’n longen geluisterd. Niks te horen. Ik heb toen codeine 10mg gekregen om de hoestprikkel te onderdrukken snachts. Maar dit helpt niet.

    Maandag weer naar de huisarts geweest en heb toen antibiotica gekregen, zit nu op pil 2 van 3 maar merk geen verbetering. De huisarts wist niet wat ik zou kunnen hebben.

    Ik ben continu moe en kortademig, geen koorts, continu hoofdpijn. Rook niet. Hoestbuien overdag kan ik redelijk tegenhouden maar snachts gaat het alle kanten op.

    Heeft er iemand tips? Of heeft iemand dit ook gehad en kan mij wellicht vertellen wat het is of hoelang je er last van heb gehad?

    Reageer
    #2

    Ik zou weer terug naar de huisarts en een verwijzing naar een longarts vragen voor verder onderzoek,als de huisarts het zelf niet weet.

    Reageer
    #3

    Denk je dat dat helpt? de huisarts zei dat mijn longen gewoon goed klinken. Dat het probleem meer in de bovenste luchtwegen zit maar niet kan bedenken wat dat dan is.

    Reageer
    #4

    Ze geeft zelf aan dat ze niet weet wat het is en jou klachten verminderen niet. Ik zou het in elk geval overleggen.

    Reageer
    #5

    Hallo Rowan, het is al een maand later, maar heb je hier inmiddels nog steeds last van of is er nog iets uitgekomen?.. ik heb namelijk precies hetzelfde en werd ook steeds weggestuurd bij de huisarts met het bericht 'het zit niet op je longen' en dat het uit een bovenste luchtwegen infectie voortkomt. Eerst twee weken heel erg veel griep gehad (ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo ziek was van een griep'. Nu twee weken ook de hoest die jij beschrijfd tot kokhalzen en soms overgeven aan toe. Soms komt er wat slijm, 1 keer wat voedsel naar buiten. Inmiddels is er een test voor kinkhoest afgenomen, de uitslag hiervan komt pas over een dag of vier. Niet fijn, maar als het dat is, dan weet ik dat tenminste maar.

    Reageer
    #6

    Ik had deze klachten ook, bij mij zei de huisarts dat het inspanningsastma kon zijn. Dit kon dan ook door het seizoen komen dat ik er last van had. Uiteindelijk heb ik een disk gekregen met een soort poeder erin tegen de hoestbuien wat helpt tegen inspanningastma. Dit hielp bij mij en nu heb ik er geen last meer van. Het lag bij mij dus ook een beetje aan het seizoen en zou het anders ook kinkhoest kunnen zijn?

    Reageer
    #7

    Ik heb weken gehoest met kokhalzen door bijwerking ENALAPRIL een pilletje voor hoge bloeddruk

    Reageer
    #8

    Kinkhoest dames

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook dezelfde klachten onlangs gehad. Laten testen op kinkhoest, maar dat was het niet. Uiteindelijk bleek het corona te zijn (middels zelftest).

    Reageer
Reageer op: Droge hoest / kokhalzen / stikken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief