Ik heb net in mijn soep twee laurierbladeren mee gemixt is dat gevaarlijk of gif

 • #1

  Ik heb per ongeluk zojuist 2 a 3 laurierbladeren mee gemixt in mijn soep ik schrok toen ik op het internet zag dat het giftig is. Is het ook gifitg en kan ik er ziek van worden? Ik zag ook dat he tmijn spijsvertering kan verstoppen. Is dat waar?

  Reageer
  #2

  Laurier wordt gerekend tot de “eetbare kruiden”, toch is het blad zelf niet eetbaar, het is veel te taai. Je voegt het toe aan je gerecht en haalt het er voor het opdienen weer uit. Het is niet schadelijk als je het blad per ongeluk fijn mixt met je soep, maar je kunt de harde nerven er dan beter uitzeven.

  Reageer
  #3

  Oké. Helaas heb ik die een paar dan per ongeluk volgens mij mee gegeten. Ik hoop dat ik er goed vanaf kom. Want ik lees heftige verhalen als darmperforatie.

  Reageer
  #4

  Ik ga er wel vanuit da ther meevalt want het kouwen en doorslikken ging makkelijk want wat ik begrepen heb zijn de blaadjes zo hard dat ik het zou merken als ik zou kauwen. Ik heb op dit moment in elk geval nergens last van.

  Reageer
  #5

  Laurier is een eetbare plant.
  Je zult daar dus niet dood aan gaan, zo als al geschreven was. Het verwijderen van je bladeren doe je alleen omdat ze niet smakelijk zijn,niet omdat ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

  Ik zou dus ook ophouden op internet naar het tegendeel te zoeken. En vooral stoppen met wachten op mogelijke symptomen die je ergens gelezen hebt. Je kunt ze daarmee zelf opwekken,je brein laten denken dat je lichaam iets ernstigs mankeert.

  Reageer
Reageer op: Ik heb net in mijn soep twee laurierbladeren mee gemixt is dat gevaarlijk of gif
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief