Meerdere plaatsen opgezette lymfeklieren

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik was even benieuwd of misschien iemand dit herkent.
  Inmiddels heb ik ongeveer 10 maanden een opgezette lymfeklier onder mijn kaak. Hier is 9 maanden geleden een echo van gemaakt omdat hij behoorlijk groot was, maar toen was er niks bijzonders aan te zien. Er werd mij toen geadviseerd om het een aantal maanden aan te kijken en als hij niet weg zou gaan, toch weer even terug naar de huisarts.
  2 maanden geleden ben ik weer naar de huisarts gegaan omdat de klier er nog steeds zat en ik inmiddels ook last had van extreme vermoeidheid en eigenlijk bijna dagelijks een soort “niet fit” gevoel. De ene dag erger dan de ander. Maar geen specifieke klachten/pijn ergens. Er is toen bloed afgenomen. Hier kwam uit dat een aantal bloedwaarden verhoogd waren. Voor de zekerheid ben ik doorgestuurd naar een internist.
  Na wat onderzoeken zijn ze er achter gekomen dat ik ook in mijn oksels, liezen en rechts onder in de buik vergrote lymfeklieren heb. Er is ook een longfoto gemaakt waar verder niks op te zien was. De internist heeft al aangegeven eigenlijk vooralsnog geen verklaring hiervoor te hebben, maar wilde toch nog een afspraak volgende week om te bespreken of/hoe nu verder.
  Uiteraard weet ik dat ik gewoon de internist af moet wachten. Maar ik vroeg me af of iemand misschien bekend is met iets soortgelijks? En of het ook kan zijn dat je “gewoon” opgezette klieren overal hebt zonder dat dit een medische oorzaak hoeft te hebben?

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het toch beter is om even af te wachten.
  Je loopt het risico dat je hier zo, allerhand reacties krijgt waar je verder niets mee kunt en alleen maar stress en angst veroorzaken

  Reageer
Reageer op: Meerdere plaatsen opgezette lymfeklieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief